Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Nov incident na hrvaški obali

V zadnjih dneh je bilo več incidentov med slovenskimi in hrvaškimi državljani. Žurnal24 main
Politično zaostrovanje razmer med Hrvaško in Slovenijo se kaže s povečanim številom incidentov med državljani obeh držav. Zadnji se je zgodil na Malem Lošinju.
"Najprej je preklinjal čez Slovenijo in Slovence, nato pa skočil k meni in me trikrat močno udaril po glavi," je slovenski državljan M. V. opisal incident, ki se je zgodil na Malem Lošinju. Obisk pri zdravniku je pokazal, da ima počen bobnič, pretres možganov in več odrgnin.

Napadalec je bil udeleženec domovinske vojne in naj bi imel zdravniško potrdilo, da trpi zaradi posttravmatskega stresa, "vendar pa to ni opravičilo za takšen napad" , pravi M. V.

Do dogodka je prišlo pred lokalno trgovino, skupina desetih domačinov je napadalca sicer po prvih udarcih zadržala, vendar so Slovencu takoj povedali, da niso ničesar videli, kljub temu da se poznajo že dlje časa, saj njegova družina že od začetka sedemdesetih letuje na svojem zemljišču.

Politika naj umiri razmere

Prenapete reakcije na obeh straneh – spomnimo se Slovenca, ki je opsoval hrvaške policiste , ker so ga ustavili – kažejo, da je zadnji čas za politične veljake na obeh straneh meje, da prenehajo uporabljati nacionalistično retoriko in skušajo doseči dogovor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.