Slovenija > Črna kronika
4872 ogledov

Nov krvav incident v izolski bolnišnici

Urgenca Izola
Še vedno je živ spomin na pokol v izolski splošni bolnišnici, v katerem so leta 2016 umrli zdravnik, policist in njun morilec. Včeraj se je pred urgenco zgodil nov incident, ki pa k sreči ni zahteval življenja.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, je 53-letni varnostnik iz bolnišnice pospremil 61-letnega moškega, ki po naših podatkih ni bil pacient. Zunaj, pred urgenco, se je razvnel prepir, 61-letnik je napadel varnostnika ter ga, potem ko sta padla po tleh, zabodel z žepnim nožem in hudo ranil, vendar ni v smrtni nevarnosti. 

Napadalec je bil lažje poškodovan in so ga oskrbeli v bolnišnici ter odpustili v domačo oskrbo. "Policisti zoper 61-letnika vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja hude telesne poškodbe," je še sporočil vodja operativno komunikacijskega centra na PU Koper David Iskra.

V bolnišnici so nam potrdili, da "dogodek ni bil povezan z zdravstveno obravnavo osebe, ki je poškodovala varnostnika" in poudarili, da je do njega prišlo zunaj, na ploščadi pred urgentnim centrom. In glede varovanja: "Načrt fizičnega varovanja SB Izola je usklajen s predpisi ter sproti revidiran in ažuriran." Izvaja ga pogodbeni izvajalec.

S pištolo k okulistu

Izolska bolnišnica je bila leta 2016 prizorišče krvave tragedije. V ponedeljek, 22. avgusta, je 70-letni Darko Gregorič tja prišel na okulistični pregled in se potem, ko je stopil iz ordinacije, sprl na hodniku, razlog naj bi bilo njegovo nezadovoljstvo zaradi dolgih čakalnih vrst. Pomiriti ga je skušal 36-letni urolog Luiz Guillermo Martinez Bustamante, Gregorič, ki si je pri hoji pomagal z berglo, pa je izvlekel pištolo, ga ranil ter, ko je skušal zbežati, pokončal s streloma v prsni koš in glavo.

Dogajanje je slišal tudi 43-letni prometni policist Ivo Žnidarčič, ki je bil v bolnišnici po službeni dolžnosti. Gregorič je streljal tudi nanj, najprej ga je zadel v hrbet, ko je obležal, pa še enkrat pritisnil na petelina.

Napadalec je zatem odšel na parkirišče, sedel v avto in streljal na policiste, ki so ga hoteli ustaviti. Enega je ranil, po strelskem obračunu pa tudi sam mrtev obsedel za volanom.

Po morilskem pohodu je sistem varovanja v izolski bolnišnici menda ostal nespremenjen.

Komentarjev 7
  • Kmodri 21:04 17.april 2023.

    Še nič ne čudim! Ljudstvu bo počasi prekipelo!

  • joze95 16:52 17.april 2023.

    In kje so v strategiji reševanje izmučenih pacientov zaradi obljub SVOBODE o največji prevari 21 stoletja in seveda krizni management ko enkrat človeku popustijo živci???? Loredan, ostani doma za en dan in rešuj konkretne primere v Izoli!!!! Bo šlo, ali ...prikaži več boš spet jecljal o časovnici?

  • Luksi 16:15 17.april 2023.

    Me zanima, kaj je bil razlog, ker večino takih incidentov s svojim del9m zakuhajo beli bogovi...