Slovenija > Črna kronika
2235 ogledov

Nova smrtna žrtev na cestah, usodno prečkanje ceste

Prometna nesreča sveče Profimedia
V petek zvečer se je v naselju Prade v Mestni občini Koper zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Do nesreče je prišlo v križišču Pobeške ceste z ulico Sončna pot v naselju Prade. Voznik avtomobila, 19-letni moški, je vozil po Pobeški cesti iz smeri Bertokov proti Pobegom.

Ko je pripeljal do križišča s Sončno ulico, je z njegove leve strani, izven prehoda za pešce (nekaj metrov za prehodom), cesto prečkal 67-letni pešec. "Voznik ni uspel varno ustaviti (ni vozil dovolj previdno v bližini prehoda za pešce), zato je trčil v pešca. Ta je najprej trčil v vetrobransko steklo, zatem pa preko strehe vozila padel na smerno vozišče Prade - Bertoki, kjer je obležal," so sporočili s PU Koper. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 

Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je bil negativen. Prometna nesreča je v fazi preiskave, določen je sodni izvedenec, so še sporočili s PU Koper.

Obravnavali 112 prometnih nesreč

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 112 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 25 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 98 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 98-krat posredovali na javnih krajih in 34-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po tri grožnje, ponarejanje denarja, nasilja v družini, povzročitve telesnih poškodb ter dve ponarejanji listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • refara9354 11:19 19.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. workreviews10.com