Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Nova smrtna žrtev slovenskih cest

Nesreča Andrej Leban
Ob šestih zjutraj je prišlo do hude prometne nesreče v Mislinjski Dobravi, v kateri je umrl 27-letni voznik.

Kot poročajo s celjske policijske uprave, je po prvih ugotovitvah prometno nesrečo nekaj pred 7. uro povzročil  voznik  osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Slovenj  Gradca  proti Mislinji.

"Voznik je  med prehitevanjem čelno trčil v nasproti  vozeče  vozilo, ki ga je pravilno vozil 27-letni  voznik. Na mestu nesreče je zaradi hudih poškodb umrl," poroča Milena Trbulin s celjske policijske uprave. Njegova 31- letna sopotnica je hudo poškodovana, prav tako je poškodovan tudi 40-letni povzročitelj prometne nesreče.

40-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil  iz  smeri  Slovenj  Gradca  proti  Mislinji, je v preglednem  desnem  ovinku prehiteval kombinirano vozilo, v tistem trenutku pa  je  iz  nasprotne  smeri,  pravilno  pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila. Vozilil sta čelno trčili.

Ogleda   kraja  prometne  nesreče  sta  se  udeležila  državni  tožilec  in preiskovalna  sodnica.  Zaradi  ogleda  prometne  nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta na omenjenem odseku dve uri in pol v celoti zaprta.

To  je  letos  šesta  smrtna  žrtev  prometnih nesreč na območju Policijske uprave  Celje.  Lani  v  enakem  obdobju  so  na cljskem v prometnih nesrečah umrle tri osebe.

 

Komentarjev 7
  • McClain 13:59 14.april 2016.

    da, a niso primerne za razvito drzavo leta 2016.No, mi nismo razviti, se opravicujem.

  • McClain 13:59 14.april 2016.

    to je seveda posem res. Itak so pa ceste v povprecju za 1m/vozni pas preozke iz istega razloga. Širine so iste kot leta 1960 ko sta po taksni Cesti pripeljala 2 fička in en lojtrski voz/uro.

  • draman 12:35 14.april 2016.

    Res je imaš prav,vendar veliki davek terjajo tudi ceste,ki jih plačujemo drago. V drugih evropski državah pri preiskavi nesreče ocenijo tudi morebitne posledice ceste za nesrečo,kaj pa pri nas? Pobirajo cestnino,bencinski cent,KAM GRE PA TA DENAR????????? Ker na cestah ...prikaži več se ne pozna nič da bi jih kaj popravljali.