Slovenija > Črna kronika
9090 ogledov

V balonarski nesreči tudi hudo poškodovani

Balonarska nesreča Bralec
V balonu je bilo šest oseb, pet Belgijcev in Slovenec. Trije poškodovanci imajo hujše poškodbe.

Kot smo že poročali, je danes okoli 10. ure prišlo do balonarske nesreče na območju Ljubljanskega barja. Po zdaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo pri pristajanju balona, ki je danes v družbi še enega balona dopoldan priletel iz Avstrije, so pojasnili ljubljanski policisti. V njem je bilo šest oseb - pet državljanov Belgije in državljan Slovenije. 

Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal na barju. "Kraj je zavarovan in je izključena možnost požara ali eksplozije. Do sedaj še ni znano, zakaj je prišlo do nesreče balona, policisti opravljajo ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka," so še dodali.

Nesreča balona v Ljubljani. Slovenija Šesta žrtev balonarske nesreče

Grega Trček iz Balonarskega centra Barje je v izjavi za STA poudaril, da bo točen vzrok za nesrečo jasen šele po zaključeni preiskavi. Kot je še dejal, je ob pristanku pihal močan veter, ob tem pa so štiri osebe padle iz košare balona. Drugi balon je medtem po Trčkovih besedah kljub danim vremenskim razmeram pristal brez težav.

Poškodovane v nesreči so obravnavali v UKC Ljubljana, od tega so tri hospitalizirali, enega izmed poškodovancev pa so že odpustili, je v izjavi za medije v Ljubljani pojasnil nadzorni travmatolog Franc Štefanič. Kot je še navedel, je najtežje poškodbe utrpel eden od moških sopotnikov, ki ga obravnavajo kot politravmo, saj je utrpel poškodbe glave in prsnega koša, ter ga bodo zato tudi sprejeli na intenzivni oddelek bolnišnice.

Balonarska nesreča na Igu | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Preostala dva ponesrečenca pa sta utrpela poškodbo hrbtenice, eden izmed njiju tudi resnejšo poškodbo vretenca. Pri slednjem se bodo zdravniki še odločili, ali bo potreben operativni poseg, je še dejal Štefanič.

Balonarska nesreča na Igu Slovenija Sodišče odločilo o krivdi balonarja, ki je v smrt peljal šest ljudi

Vodja izmene na reševalni postaji UKC LJ Robert Sabol, ki je kot prvi reševalec posredoval na kraju nesreče, pa je pojasnil, da so bili sprva obveščenih o šestih poškodovanih na kraju nesreče, zato so aktivirali tudi načrt za velike nesreče, a so ga kasneje ob prihodu na sam kraj in pregledu stanja preklicali. Po besedah Sabola, ki je sicer posredoval tudi v balonarski nesreči leta 2012, pa je bila tokratna nesreča bistveno manjših razsežnosti.

Do hujše balonarske nesreče je v Sloveniji sicer prišlo leta 2012, prav tako na Barju, ob tem pa je balon tudi zagorel. V nesreči je umrlo šest ljudi. Balon je takrat vzletel kljub nestanovitnemu vremenu in napovedi neviht.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.