Slovenija > Črna kronika
28972 ogledov

Novo glede streljanja pri Ptuju: To je sporočila policija

drama na Ptuju mariborinfo.com
V bližini Dražencev pri Ptuju se je odvijala prava drama.

V bližini Dražencev pri Ptuju je danes dopoldne prišlo do streljanja. Bližnji stanovalci so za ptujinfo.com povedali, da je nekdo v eni od hiš grozil z orožjem, nato so slišali več strelov. 

"Prve policijske partrulje so bile na kraju malce pred deveto uro. Naleteli so na moškega z orožjem v rokah. Policisti so ga večkrat pozvali, naj odloži orožje in pride iz hiše. Večkrat je stopil na balkon in ob 9.48 z balkona sprožil več strelov, meril je tudi proti policistom. Na prizorišče je bila napotena specialna policijska enota in policijski pogajalec," je sredi dneva povedala predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

Po končani akciji - okrog 18.30 so namreč osumljenca prijeli - je Stanko Vidovič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, povedal, da so moškega večkrat pozvali, naj odloži orožje in zapusti hišo. Tega ni hotel storiti. Ko je dopoldne z balkona sprožil več strelov, so streli zadeli vozilo, ki je v tistem trenutku peljalo mimo. V vozilu sta bili dve osebi, ki pa nista bili poškodovani. Nastala je zgolj materialna škoda na vozilu. 

Na kraj so nato prišli pripadniki specialne enote policije in policijski pogajalec. Ker so bila večurna pogajanja neuspešna, so pripadniki specialne enote okoli 18.30 vstopili v hišo in 56-letnega moškega prijeli na balkonu stanovanjske hiše. Moški se je pri tem upiral, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva.

Motiv za dejanje za zdaj še ni znan. Podatkov o tem, da bi moški streljal pred prihodom policistov, nimajo, pojasnil pa je, da je moški na policijo poklical sam in povedal, da bo uporabil strelno orožje. Osumljenec je zdaj v policijskem pridržanju. Policija bo opravila ogled kraja dogodka in hišno preiskavo. Pri prijetju je zaradi upiranja osumljenec dobil lažje poškodbe.

Moškega je policija lani obravnavala zaradi kaznivega dejanja grožnje. Kot je povedal Vidovič, ima osumljenec dovoljenje za orožje, streljal pa je z dolgocevnim orožjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Friderik1950 09:12 27.september 2023.

    Slovenijo smo zbalkanizirali, sedaj pa takšen kraval, če nekdo takole malo za hec strelja skozi okno. Lepo vas prosim.

  • Avatar Leon
    Leon 07:39 27.september 2023.

    Čakam komentar Majhentiča glede stanja v državi.

  • Avatar Leon
    Leon 07:36 27.september 2023.

    Sosedje ga morajo izločiti iz družbe. Tisti kraji so nevarni .Spomnim se nekdanjega poslanca iz tistih koncev . Sem mislil,da gre za njega .