Slovenija > Črna kronika
28714 ogledov

Streljanje pri Ptuju, ljudje zaklenjeni v hiše

streljanje Ptuj sobotainfo.com Policisti so zavarovali kraj dogodka.
Krajane pozivajo, naj se ne zadržujejo blizu kraja dogodka.

V bližini Dražencev pri Ptuju je danes dopoldne prišlo do streljanja. Policisti so kraj zavarovali in izvedli ustrezne ukrepe.

Po doslej znanih informacijah ni nihče poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Krajane prosijo, da upoštevajo navodila policistov na kraju in z zadrževanjem na kraju ne ovirajo dela intervencijskih služb.

Selska cesta, ki vodi do prizorišča streljanja, je zaprta, poroča ptujinfo.com. Zavarovano je precej veliko območje, ljudje so zakljenjeni v hiše, dodaja isti portal.

Bližnji stanovalci so za ptujinfo.com povedali, da je nekdo v eni od hiš grozil z orožjem, nato so slišali več strelov. Po poročanju Radia Slovenija gre za starejšega moškega.

Stekla so pogajanja med policijo in oborožencem, medtem je nad območjem začel krožiti policijski helikopter. Prišlo je več specialnih enot, poroča ptujinfo in dodaja, da naj bi se policija pripravljala na vdor v hišo.

Okrog 14. ure je policija še vedno izvajala aktivnosti na območju, usklajevane iz vzpostavljenega operativnega štaba. Organi pregona in varovanja so stopili v stik z osebo v hiši, podatkov o morebitnih drugih osebah v objektu nimajo. Po besedah domačinov naj bi imel strelec v hiši precej orožja.

Meril tudi na policiste

"Okrog 8.40 smo bili obveščeni, da se v okolici Dražencev nahaja moški, ki ima pri sebi orožje," je uvodoma v izjavi razkrila predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

"Prve policijske partrulje so bile na kraju malce pred deveto uro. Naleteli so na moškega z orožjem v rokah. Policisti so ga večkrat pozvali, naj odloži orožje in pride iz hiše. Večkrat je stopil na balkon in ob 9.48 z balkona sprožil več strelov, meril je tudi proti policistom. Na prizorišče je bila napotena specialna policijska enota in policijski pogajalec," je dodala policistka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • Hasan 18:26 26.september 2023.

    Pod Golobom je Slovenija postala Texas leta 1800

  • Ender3 17:48 26.september 2023.

    Zadnje čase se nekam pogosto strelja?. SDS ima odgovor. Migranti ! Nora24tv pa jih sproti prešteva, objavlja in organizira vaške straže..

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 16:17 26.september 2023.

    A policija nima nobenga Rista snajperista, da unmu kretenu pošlje eno zrno med očke??

Sorodne novice