Svet
39371 ogledov

Sporočila nesrečnega dekleta in policista razkrivajo temno ozadje

Mihaela Berak Facebook
Uradno pojasnilo se je sprva glasilo, da je nesrečna 21-letnica umrla, ker se je pištola policista sprožila sama.

Na Hrvaškem odmeva primer nesrečne 21-letnice Mihaele Berak, ki je ta teden umrla zaradi krogle iz pištole 27-letnega policista Marka Smažila. Sporočila, ki si jih je umorjena 21-letnica izmenjevala s policistom razkrivajo, da sploh nista bila v zvezi. Iz sporočil je razvidno, da sta se Mihaila in Marko poznala zelo kratko in si intenzivno dopisovala približno teden dni.

Spomnimo, v sredo je s strelom iz službene pištole 27-letni policist ubil dekle iz Osijeka. Policija je sprva trdila, da je šlo za nenamerno streljanje zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem, a so policista kasneje aretirali in osumili umora.

Sumljiva sporočila

Hrvaški mediji so objavili sporočila, ki jih je Mihaela preko WhatsAppa pošiljala svoji prijateljici. Potožila ji je, da je mladi policist posesiven in da neprestano "ustvarja dramo", čeprav sta se poznala le kratek čas. Po poročanju hrvaških medijev so bila ta sporočila poslana v ponedeljek.

Mihaela je svoji prijateljici prejšnjo soboto poslala naslednje sporočilo:
- Jezi me, ker nenehno išče nekakšno potrditev, da mi je dovolj in da sem tako ali tako srečna z njim, kaj pa vem, hudiča, kot da bi bila v zvezi ...
- Počakaj ... Kako dolgo se že pogovarjata - je vprašala prijateljica.
- Štiri dni, - je odgovorila Mihaila.

V ponedeljek je prijateljica prejela še bolj jasna sporočila. 
- Če te kakšno dekle kdaj vpraša o Smažilu, ji prosim reci, naj pobegne. Jaz sem se prepričala. - sporočilo, ki ga je prejela prijateljica. Policista umrlo dekle nato opisuje kot obsedenega, posesivnega, manipulativnega ...
- To zdaj govorim, ne pravim, da bi ga žalila ali poniževala, ampak res mislim, da ni normalen in čist v glavi. Je obseden, posesiven, moten … Najbolj pa manipulativen. – piše v sporočilih. Mihaela je dodala, da policist iz nič »ustvarja dramo«.

- Včeraj sva se prepirala in rekla sem, da ga nočem več videti. Potem pa je naredil vse to - je zapisala Mihaela in prijateljici poslala posnetke Instagram profila mladega policista, na katerih je razvidno skrivnostno sporočilo mladega policista.
- Nikoli maščevanje. Naj sami ugotovijo, je v opisu profila v angleščini zapisal Smažil.

Sporočil umrle 21-letnice njeni prijateljici je še več, v vseh opisuje, da s policistom ni v zvezi in da jo kljub temu zasipava z "ljubezenskim bombandiranjem". 

Odvetnik ni vedel nič

Marko Pleš, odvetnik osumljenega policista, o vsebini sporočil ni vedel nič. O njihovi vsebini je prebral iz medijev.

"Pravkar sem slišal, da obstajajo domnevna sporočila, vendar nimam nobenih informacij o vsebini teh sporočil ali njihovi pristnosti," je pudaril za hrvaške portale. 

Odvetnik je dodal, da ga policija o sporočilih ni obvestila. "Lahko rečem le, da se je moj klient zagovarjal aktivno in dokaj konstruktivno," je dejal odvetnik in potrdil, da je policist osumljen tako imenovanega navadnega umora.

Policija je namreč Smažila osumila lažjega kaznivega dejanja ogrožanja s splošno nevarnim dejanjem ali iz malomarnosti, a je tožilec kaznivo dejanje hitro prekvalificiral.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • fuckZ24 08:36 25.september 2023.

    Vsak ma svojga kaziragija.