Slovenija > Črna kronika
20879 ogledov

Novo iz Kočevja: Dve osebi se še borita za življenje

Kočevje eksplozija Robert Latin
Nadaljuje se kriminalistična preiskava. Včeraj odkopali trupla petih žrtev.

V kočevskem Melaminu, kjer je včeraj prišlo do eksplozije in požara, danes nadaljujejo kriminalistično preiskavo vzrokov nesreče. Včeraj popoldne se je gasilcem uspelo prebiti do petih pogrešanih, ki pa pričakovano nesreče niso preživeli, so sporočili s policije. 

Zvečer je direktor Melamina Srečko Štefanič za TV Slovenija povedal, da je v UKC-ju umrl še eden od poškodovanih, a to informacijo so nato v UKC-ju zavrnili. Še vedno zdravijo dva huje poškodovana, eden še vedno ni identificiran, je pa v zelo slabem stanju. 

 

Dekontaminacija okolice

Ponoči so kraj eksplozije in požara nadzorovali gasilci, do poznih večernih ur so bili skupaj s preiskovalno sodnico in državnim tožilcem na delu tudi kriminalisti, ki danes nadaljujejo delo.

V oklici Melamina je vojska včeraj popoldne izvedla dekontaminacijo cest in pohodnih površin. S tem je z njih odstranila delce eksplozije in gorenja, ki bi jih lahko raznašali naokoli.

Po besedah poveljnika Gasilske zveze Kočevje Leona Behina bodo gasilci danes še spremljali delo policije, ko bo ta opravila svoje delo, pa bo sledilo čiščenje.

Srečko Štefanič in Vladimir Prebilič Slovenija Direktor Melamina: za štiri ali pet pogrešanih ni več upanja Kočevje eksplozija Kočevje Slovenija "Vrata je odtrgalo s podbojev, par sto metrov stran smo. Čakamo. Strah nas je."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • marija6 10:38 13.maj 2022.

    Mosad/CIA/SOVA operacija ugašanja gospodarstva prek SLO komunistov/globalistov. Melamin je pomemben dobavitelj nemške kemične industrije!

  • rd2dmk2 09:18 13.maj 2022.

    kaj na rečem, hudo mi jezelo hudo za vse mrtve. ampak, še ni preteklo tolk vode, da bi ribe v soči veselo plavale, pa je spet pri prečpavanju prišlo do "človeške" napake. in pred mesecem dni so najebale ribe, zdej ...prikaži več pa ubogi delavci. direktorji in pohlepna lastniška kasta ne. v tujini bi bili eni že pod ključem. pri nas pa izjavljajo nemunosti z "neznano" snovjo. pa saj veste kaj ste naročil. in vsak bučk je lahko obrambni minister, za delo z nevarnimi snovmi, je pa treba imet kakšen tečaj.vsaj!