Slovenija > Črna kronika
4393 ogledov

Novo o streljanju v Mariboru: Mladoletnik nad paciente psihiatričnega oddelka

streljanje Ptuj sobotainfo.com Policisti so zavarovali kraj dogodka.
Policija je sporočila, da so v zvezi s streljanjem v Mariboru izsledili eno osebo.

V četrtek popoldne je prišlo do streljanja na območju Ljubljanske ulice v Mariboru. Strelec je z uporabo neznanega orožja - prve ugotovitve policistov kažejo na to, da je streljal z zračnim orožjem - lažje poškodoval štiri osebe. "V zvezi z dogodkom so policisti včeraj zvečer izsledili mladoletno osebo in bodo ukrepali v skladu s pristojnostmi, sicer pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka," so sporočili s PU Maribor. 

Iz mariborskega UKC so sporočili, da je nekdo z zračno puško streljal na paciente oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču oddelka. Kasneje je oseba streljala tudi na varnostnika, ki je preverjal, ali so vsi pacienti evakuirani. Varnostnik pri tem ni bil poškodovan. Štirje pacienti so bili lažje poškodovani, enega od njih so poslali na dodaten pregled v travmatološko ambulanto. 

Zaradi zagotavljanja varnosti pacientov so do nadaljnjega izhodi na dvorišča oddelka za psihiatrijo preklicani, so še sporočili iz UKC Maribor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 22:26 17.november 2023.

    Mene so leta 1960 z zračno ustrelili na Taboru s stopnišča na drugo stran ulice in me zadeli v goli ramenski del roke. Ko sem doma povedal in pokazal ustelino, mi niso verjeli , luknja se je zacelila in mi ...prikaži več mi pustila madež , podoben ugrizu psa zraven . Tudi za psa mi niso verjeli , sam pa sem na to že pozabil in se vedno spraševal , zakaj imam tri madeže na desni roki , ko pa imam 2 madeža od cepljenja proti kozam tudi na levi roki.

  • Avatar Leon
    Leon 16:04 17.november 2023.

    Ali je legalno pridobljeno orožje ?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:23 17.november 2023.

    In sedaj bo sam pristal med njimi!!!