Slovenija > Črna kronika
3579 ogledov

Tragedija v Spuhlji: Umrl še mož

Prizorišče umora v kraju Spuhlja sobotainfo.com
Poškodbam je konec tedna podlegel tudi moški.

V četrtek zjutraj so bili policisti obveščeni o družinski tragediji v Spuhlji. Na kraju so ugotovili, da je nasilne smrti umrla 56-letna ženska, hudo poškodovanega 58-letnega moškega pa so uspešno oživljali in ga hudo telesno poškodovanega prepeljali v UKC Maribor. 

Ob začetku ogleda kraja zločina so preiskovalci predpostavljali, da je na kraju prišlo do umora in poskusa samomora, a se je izkazalo, da je bil potek dogodkov drugačen.

Na podlagi ogleda in zbranih obvestil so ugotovili, da sta se mož in žena v četrtek zjutraj sprla. Med sporom in kasnejšim fizičnim obračunom z nožem sta oba utrpela več vbodnih ran, zaradi katerih je 56-letna ženska umrla na kraju dejanja, njen mož pa v nedeljo dopoldne v bolnišnici. 

Prizorišče umora v kraju Spuhlja Slovenija Nove podrobnosti umora v Spuhlji

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, izključili pa so prisotnost tretje osebe na kraju. Na podlagi do zdaj zbranih informacij menijo, da gre za umor in uboj. Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl je povedal: "Za zdaj je kaznivega dejanja umora osumljena ženska, kaznivega dejanja uboja pa moški. Oba sta zadobila več vbodnih ran z nožem." Podrobneje o dogajanju v četrtek zjutraj policija še ne more govoriti, saj je treba opraviti še obdukcijo pokojnika, ki naj bi dala določene odgovore. 

Kolbl je potrdil, da je policija na tem naslovu v preteklosti že posredovala zaradi nasilnih dejanj. 

Kot smo poročali, je starša našla hči, ki je prišla domov preverit, kaj se dogaja. Na dvorišče družinskega vrtnarskega podjetja je namreč zjutraj pripeljal tovornjak, a se ni nihče odzval na zvonjenje in klice.

Pokojnica naj bi pred meseci sprožila ločitveni postopek, nasilje pa naj bi se v zadnjih tednih stopnjevalo, zaradi česar je večkrat morala posredovati policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 16:27 01.april 2019.

    Edina tragedija je bila, ko je umrla žena.