Slovenija > Črna kronika
12870 ogledov

Novo v primeru Facebook umora

Facebook umor Anže Petkovšek Sodba v primeru Facebook umor.
Sodišče je kazen že določilo, a očitno zadeve še ni konec.

Zagovornik Aleša Olovca, ki ga je Okrožno sodišče Krško s sostorilcem Martinom Kovačem septembra lani spoznalo za krivega umora na grozljiv način in neupravičeno slikovno snemanje v primeru, znanem kot Facebook umor, Dušan Dornik se je pritožil na sodbo. Višje sodišče v Ljubljani naj bi primer obravnavalo še ta mesec.

Dornik je pojasnil, da se je za pritožbo odločil, ker se ne strinja z višino določene zaporne kazni in s kvalifikacijo kaznivega dejanja umora.

Facebook umor Facebook umor Slovenija Padla je sodba: Olovec v zapor za 21 let in 11 mesecev, Kovač leto manj

V pisarni Kovačevega zagovornika Dušana Medveda, ki je pritožbo napovedal takoj po izreku obsodbe, so ob vprašanju glede pritožbe za STA dejali, da omenjeni odvetnik "novinarjem ne želi dajati nobenih podatkov".

Medved je sicer po izreku sodbe medijem pojasnil, da opredelitev, ki jo je sprejelo sodišče, po njegovem mnenju ni taka, kot bi morala biti. Sojenje bi moralo biti pošteno, izdana sodba pa "poštena, pravična in zakonita", je še dejal.

Sodišče je sicer Olovcu izreklo enotno kazen 21 let in 11 mesecev zapora, Kovaču pa 20 let in 11 mesecev. Sodba še ni pravnomočna.

Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek je v izreku sodbe navedla, da sta obtoženca svojo žrtev, ki je kasneje poškodbam podlegla, pretepla na grozljiv način. Vse skupaj pa sta snemala s telefonom in neposredno predvajala na Facebook profilu. V navedeno kazen se jima šteje tudi čas pripora, obtoženca pa sta bila oproščena sodnih stroškov.

Tožilka Mateja Roguljič je sicer v zaključni besedi za vsakega zahtevala po 25 let zapora za grozljiv umor v sostorilstvu ter po eno leto zapora za nedovoljeno snemanje oz. ustrezno enotno kazen.

Facebook umor | Avtor: Anže Petkovšek Sodba v primeru Facebook umor. Anže Petkovšek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • borut54 18:38 11.januar 2018.

    Ta dva tipa sta produkt demokratične kapitalistične ljubljene Slovenije.

  • Janez Smodis 19:56 10.januar 2018.

    Ne vem v Sloveniji ko ubijajo so prištevni ,ko pa so na sodiščih pa se izgovarjajo na neprištevnost v času dejanja in da so izgubili spomin .In kolikor vidimo ter beremo jim celo nekaterim uspeva tak izgovor

  • Avatar darklord
    darklord 07:59 10.januar 2018.

    ne vem zakaj se izgublja cas s takimi primerki; ali res nasi odvetniki res nimajo drugega dela? in kdo sploh placuje za te odvetnike, verjetno davkoplacevalci!