Slovenija > Črna kronika
10462 ogledov

Novo v primeru jeseniške deklice

Jeseniška deklica Saša Despot
Odločitev sodišča glede pritožbe.

Višje sodišče v Ljubljani naj bi že sprejelo odločitev glede pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v tako imenovanem primeru jeseniške deklice. Kot poroča portal 24ur.com, ki se sklicuje na informacije obrambe, je sodišče zavrnilo pritožbe zagovornikov obeh obsojencev. Sodišče samo sicer informacije še ni potrdilo.

Kot je znano, mamo jeseniške deklice Sando Alibabić in njenega partnerja Mirzana Jakupija je kranjsko sodišče lani obsodilo zaradi več kaznivih dejanj surovnega ravnanja in povzročitve telesnih poškodb, zaradi katerih je 2-letna deklica umrla.

Sodnica Milena Turuk je materi deklice izrekla 23 let zaporne kazni, njenemu partnerju pa 21. Oba sta do konca sojenja vztrajala, da nista kriva, na določeni točki sta začela krivdo valiti drug na drugega.

Jeseniška deklica "Videla boš kri" Slovenija Še ena sodba za očima jeseniške deklice

Njuna zagovornika sta se na obsodbo pritožila, a sodišče naj bi pritožbo po besedah Jakupijevega zagovornika odvetnika Damijana Pavlina zavrnilo. Pavlin je prvostopenjskemu sodišču med drugim očital, da v sodbi ni konkretno navedeno, kaj je njegov klient storil. Po mnenju odvetnika bi moralo sodišče za vsako kaznivo dejanje konkretno navesti, kateri od njiju je zadal poškodbo deklici in kateri je to dopuščal.

Jeseniška deklica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zagovornica Alibabićeve, odvetnica Darja Roblek, je v pritožbi med drugim izpostavila ugotovitev psihologa, da njena klientka do svojih otrok nima empatije oziroma je ta zelo zmanjšana. Odvetnici se zato pojavlja vprašanje, kako bi lahko mati brez empatije do otrok (kar je lastnost, na katero ne more sama vplivati), sploh lahko zaznala dolžnost, da prepreči protipravne posledice, torej poškodbe otroka.

Jeseniška deklica Sanda Alibabić Slovenija Kaj se bo zgodilo z odvzetim otrokom?

Višje sodišče je po besedah odvetnika Pavlina danes izdalo pisno sodbo, v kateri je potrdilo prvostopenjsko sodbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • stane32 09:05 21.april 2018.

    Vsakič, ko berem o tem sojenju, postanem solzen ob spominu na ubogo deklico, ki je ob teh zverinah trpela strahotne muke. Kazen se mi zdi premila. Ne razumem odvetnikov, sicer je to njihova služba, da so sposobni braniti takšne ljudi. ...prikaži več. Jaz ne bi mogel. Takega primera sploh ne bi sprejel. Reveža verjetno potrebujeta denar, ker premalo zaslužita.

  • mirror 08:04 21.april 2018.

    Koliko časa bodo še trajali ti procesi? Uspešnost našega sodstva je na zelo nizki ravni, kljub njihovim nasprotnim trditvam.

  • McClain 07:15 21.april 2018.

    Sanda Alibabić, Mirzan Jakupi, Cakić - glavne zvezde kriminala na danasnjih spletnih straneh...