Slovenija > Črna kronika
18057 ogledov

Še ena sodba za očima jeseniške deklice

Jeseniška deklica Saša Despot
Grožnje je podkrepil z besedami: "Videla boš lastno kri."

Na ljubljanskem okrajnem sodišču še ena sodba Mirzanu Jakupiju, očimu umrle jeseniške deklice, piše Dnevnik.

Proti Jakupiju je na ljubljanskem okrajnem sodišču tekel primer zaradi groženj nekdanji ženi. Sodnica je obdolženega obsodila na dodatne štiri mesece zapora, ker je nekdanji ženi Ibadete Jakupi, ki je želela spremeniti svoj priimek in priimek skupnih otrok, grozil. Med drugim ji je rekel, da bo - ko bo prišel iz pripora - videla lastno kri. Nekdanja žena je o grožnjah obvestila specialnega pedagoga v priporu, nato pa še center za socialno delo in policijo.

Poleg tega je nekdanjo ženo obtožil, da je zaradi njenega pričanja še vedno v priporu, ki ga je prestajal zaradi poškodb, ki jih je povzročil deklici Arini, ki je - kot je znano - zaradi posledic surovega ravnanja umrla. Zaradi tega sta bila skupaj z njeno materjo obsojena na 21 oziroma 23 let zapora.

Priporniki so ga pretepli

Že med sojenjem v Kranju je zaokrožila domneva, da so priporniki na Povšetovi, ko so pripeljali Jakupija, fizično obračunali z njim. To je po pisanju Dnevnika danes tudi uradno potrdil priporniški specialni pedagog Fulvio Dolgan, ki je sicer pristavil, da je Jakupijevo obnašanje v priporu "brezhibno".

Ves čas naj bi bil v svoji sobi in jo le redko zapustil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Majazmaja 14:07 01.december 2017.

    A ni to, da tak izmeček prebutajo v arestu, nekaj čisto običajnega? Pa čisto nekaj običajnega je, da so pazniki takrat 'na wc-ju' ali 'zaposleni z drugimi 'problematičnimi' zaporniki.' Ali 'ničesar ne slišijo in vidijo, poškodbe pa nastanejo, ko se ...prikaži več osebek spotakne in pade.' Ahhh, tudi varnostniki niso več, kar so bili, kratkovidni in naglušni. Kar je čisto ok.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 08:50 01.december 2017.

    Seveda sedaj pa ima ta podlež vse pravice,ko je pa na smrt pretepel otroka pa uboga deklica ni imela nobenih pravic?? Res sramota takšno "nesnago"od človeka bi bilo potrebno obesit ne pa hranit in mu nuditi vse potrebno na račun ...prikaži večun poštenih davkoplačevalcev!!

  • alen04 07:40 01.december 2017.

    Pedra vsak dan mlatit, golazen nevredna življenja, gnoj ritardiran, take gnuse mlatit, samo mlatit golazen nagravžna!!!! Vsem udeleženim, ki skrbijo vsaj malo za pravico umrle punčke roko stisnem in fantje samo tako dalje.

Sorodne novice