Slovenija > Črna kronika
43746 ogledov

Še en udarec za mamo jeseniške deklice

Jeseniška deklica Saša Despot
Sanda Alibabić je sprožila upravni spor, na katerem pa ni bila uspešna.

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Sande Alibabić, ki jo je kranjsko sodišče septembra obsodilo za smrt njene dveletne hčerke. Alibabićeva je sprožila upravni spor, ker ji je center za socialno delo marca letos odvzel novorojenega otroka, ki ga je rodila v priporu. Upravno sodišče je pritrdilo začasni odločbi centra za socialno delo. Za dečka sicer skrbi rejniška družina.

Kot je danes pojasnila predsednica upravnega sodišča Jasna Šegan, je sodišče 29. septembra s sodbo kot neutemeljeno zavrnilo tožbo Sande Alibabić z Jesenic in s tem potrdilo začasno odločbo Centra za socialno delo Jesenice z 20. marca o začasnem odvzemu mladoletnega otroka Alibabićevi in njegovi namestitvi v rejniško družino. Sodba upravnega sodišča je bila Alibabićevi odvetnici Darji Roblek vročena 25. oktobra in odločitev sodišča je pravnomočna.

Jeseniška deklica 21 in 23 let Slovenija Zakaj tožilka ni zahtevala višje kazni? Jeseniška deklica Sanda Alibabić Slovenija Kaj se bo zgodilo z odvzetim otrokom?

Alibabićeva, ki je bila skupaj s svojim nekdanjim partnerjem Mirzanom Jakupijem na prvostopenjskem sodišču obsojena za več kaznivih dejanj zanemarjanja, surovega ravnanja in povzročitve različnih poškodb, ki so julija lani vodile v smrt njene dveletne hčerke, je marca letos v priporu rodila dečka.

Jeseniški center za socialno delo je Alibabićevi novorojenega otroka zaradi njegove varnosti že v porodnišnici začasno odvzel. Alibabićeva se je iz porodnišnice vrnila v pripor, na odločitev centra pa se je pritožila na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. To je pritožbo zavrnilo in pritrdilo odločitvi centra.

Ko je odločba centra prestala presojo na drugi stopnji, je pooblaščenka Alibabićeve zaradi ukrepa začasnega odvzema otroka sprožila še upravni spor. Vendar je konec septembra tudi upravno sodišče pritrdilo odločitvi jeseniškega centra za socialno delo, na katerem bodo po rešitvi upravnega spora lahko nadaljevali postopke za odvzem otroka oziroma roditeljske pravice.

Jeseniška deklica Jeseniška deklica Slovenija Mati in očim jeseniške deklice za več kot 20 let v zapor Jeseniška deklica Očim jeseniške deklice Slovenija "Boš že videla svojo kri!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Avatar Džoser
    Džoser 16:35 10.november 2017.

    Žalostno,da se tu v komentarje spušča eden kvazi psihiater-psihiatrinja,ki o vsem ve ravno toliko kot jaz navaden knap. Tudi jaz bi ji z veseljem v rit porinil marelo in jo odprl! Drugega si ne zasluži z mučitelji otrok brez milosti!

  • Plavi-mil 14:59 10.november 2017.

    Kakšen udarec neki? ta človeška zver v ženski podobi ne sme niti blizu otroku, kaj šele, da dobi roditeljske pravice.

  • Majazmaja 10:51 10.november 2017.

    Ne vem, zakaj toliko časa traja odvzem roditeljskih pravic! A ni jasno, da če je pustila ubiti enega otroka, je v nevarnosti tudi ta? 200 že ocenjenih parov čaka na posvojitev!