Slovenija > Črna kronika
22479 ogledov

Mama jeseniške deklice v solzah obtožila partnerja

Jeseniška deklica Saša Despot
Na kranjskem okrožnem sodišču se je končala glavna obravnava v sojenju mami pokojne dveletne deklice Sandi Alibabić in njenemu partnerju Mirzanu Jakupiju.

Tožilka je za vsakega od obtoženih predlagala 21 let zapora; sodnica bo sodbo izrekla v četrtek ob 14. uri.

Današnja glavna obravnava se je po spremembi obtožnice, ki jo je tožilka Tina Lesar modificirala na podlagi ugotovitev izvedencev, začela z dopolnitvijo zagovorov obeh obtoženih. Oba sta krivdo za smrt deklice že doslej valila drug na drugega in na samo deklico, Sanda Alibabić pa je danes še bolj ostro obtožila svojega tedanjega partnerja.

V solzah je povedala, da sama ni nič kriva in da je Jakupi njeni hčerki prizadejal vse poškodbe ter jo ubil. Kot je dejala, se je vse dogajalo, ko nje ni bilo doma. Tako je tudi prepozno začela ukrepati in iskati stanovanje, da bi pobegnila od njega, pri čemer ji je grozil tudi s smrtjo.

Jeseniška deklica Očim jeseniške deklice Slovenija "Boš že videla svojo kri!"

Med njenim zagovorom je Mirzan Jakupi povzdignil glas in začel vpiti nanjo kletvice, enako pa se je odzvala tudi sama. Sodnica Milena Turuk je zato za kratek čas prekinila obravnavo, da sta se obtožena pomirila.

Jeseniška deklica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zanika, da bi jo udaril

Jakupijev zagovornik Damijan Pavlin je ocenil, da je današnji zagovor Alibabićeve le posledica strahu pred bližajočo se razsodbo. Jakupi pa je kategorično zanikal, da bi kdaj udaril deklico. Ob tem je izpostavil, da Alibabićevi ni bilo mar za družino, pri njem pa da je bila deklica sedem mesecev, ko so živeli skupaj, na prvem mestu.

Po zaključku dokaznega postopka se je sojenje nadaljevalo z zaključnimi besedami. Tožilka Alibabićevo in Jakupija bremeni zanemarjanja mladoletnega otroka in surovega ravnanja ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice 4. julija lani.

Tožilka je dejala, da sta obtožena kazniva dejanja storila v sostorilstvu z aktivnim delovanjem in z opustitvijo skrbi. Prepričana je tudi, da so bila v postopku vsa očitana kazniva dejanja dokazana. Zato je sodnici predlagala, da vsakemu od obeh obtoženih izreče 21-letno zaporno kazen.

Sanda Alibabić Oče pokojne deklice Slovenija Oče pokojne deklice: "Če bi vedel, kaj se dogaja, bi bila oba pokojna"

Zagovornika Pavlin in Darja Roblek pa sta v zaključnih besedah izpostavila nekatere pravne dileme. Predvsem sta opozorila na nejasnost in nekonkretiziranost obtožb. Tako po Pavlinovih besedah ni jasno, kdo je tisti, ki je udaril in kdo tisti, ki ni tega ni preprečil.

Jeseniška deklica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Sodba bo znana v četrtek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • McClain 17:10 26.september 2017.

    uffff, tale dva bodo pa grdo narezali v arestu, ne bo šlo drugače

  • cogocogo 18:35 25.september 2017.

    a tile pokvarjeni odvetniki tudi pri tako krutem umoru te deklice najdejo neke izgovore ,,ja kako so sele prdli odvetniki hujsi kot ta dva morilca ,,,le kje je morala teh izprijenih odvetnikov ,,

  • Avatar Zala
    Zala 17:43 25.september 2017.

    Alen Jazbec ....... ...... Očitno nimaš pojma o tem, kaj pomeni vladavina prava. Kaj malo počez bi izrekal sodbe. In nagovarjal odsvetnike, da so površni, kadar bi komu to ustrezalo. Lahko je nekdo še tako velik zločinec, kar ti dve ...prikaži več pošasti prav gotovo sta, jim mora država v kateri velja vladavina prava zagotoviti pošteno sojenje in to vključuje odvetnika. Ta ni sodnik, ampak odvetnik. Menda ločiš kaj je kaj. Roblekova je odvetnica, ki po službeni dožnosti brani detomorilko.

Sorodne novice