Slovenija
1207 ogledov

Na jeseniški deklici ugašala tudi cigarete

Sanda Alibabić Saša Despot
Nadaljevanje sojenja Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki naj bi s poškodbami povzročila smrt dveletne deklice. Danes je pred sodiščem nastopil sodni izvedenec medicinske stroke.

Izvedenec Anton Lah je danes pred kranjskim sodiščem zatrdil, da je deklica umrla zaradi kroničnega in akutnega hematoma možganov. Zadnja poškodba, ki je povzročila akutni hematom, je nastala dan ali dva preden so deklico v zelo slabem zdravstvenem stanju pripeljali v bolnišnico.

"Zlomljena ključnica zelo boli, prav tako zlomljena rebra, zato ne verjamem, da nihče ne bi opazil, da je deklica poškodovana. Prav tako se je dekličino stanje moralo spremeniti že po prvi poškodbi glave, ki je imela za posledico kronični hematom možganov," je po poročanju Večera dodal izvedenec medicinske stroke.

Drugi izvedenec, patolog Armin Alibegović je medtem povedal, da je deklica umrla zaradi hudih poškodb možganov. Po njegovem je do zloma dekličine ključnice prišlo nekaj tednov pred njeno smrtjo, za poškodbo pa ni bilo poskrbljeno.

Podobno ni bilo poskrbljeno za opeklino, do katere je prišlo zato, ker je nekdo na njej ugasnil cigareto. Izvedenec je prepričan, da se z njo deklica ni mogla opeči sama, kot je trdil Jakupi, saj globoka opeklina na hrbtišču roke skozi vse plasti kože nakazuje, da je cigareto na dekličini roki nekdo ugasnil. Opeklina ponesreči bi bila mnogo bolj plitva, saj se človek ob bolečini, ki jo spremlja, instinktivno umakne, o nenaključnem dejanju pa priča tudi njen položaj, iz sojenja poroča Dnevnik.

Brce?

Glede poškodb, ki so bile najdene po dekličini smrti, je sicer Lah dejal, da so najverjetneje nastale ob udarcu ob nek trd predmet, ali ko jo je nekdo udaril s pestjo ali brcnil z nogo.

Obtožena se zagovarjata za več kaznivih dejanj, ki so posledično privedla do smrti dveletne deklice. Lani naj bi ji povzročila več lažjih poškodb po telesu, hudo poškodbo glave, ki je povzročila dekličino smrt, prav tako naj bi jo pred smrtjo večkrat zanemarjala, puščala samo doma in jo trpinčila.

Vse očitke iz obtožnice zanikata, v glavnem pa krivdo valita drug na drugega in pokojno deklico. Njena mati je na sojenju pripovedovala, da se je deklica sama večkrat poškodovala. Dekličin očim pa je pripovedoval, da se je deklica pogosto, če je bila nezadovoljna, z glavico udarjala ob tla ali radiator.

Portal Siol.net medtem poroča, da se Alibabićeva po besedah njene odvetnice Darje Roblek s centrom za socialno delo dogovarja za stike s sinom, ki ga je rodila v priporu pred dobrim mesecem dni. Center za socialno delo ji je novorojenčka odvzel že v porodnišnici. "Za nekaj ur naj bi ji ga pripeljali v pripor. Kot mi je povedala obdolžena, naj bi to začeli že ta ali prihodnji teden," je po današnji obravnavi dejala odvetnica.

Sojenje na kranjskem okrožnem sodišču se bo nadaljevalo 8. maja z zaslišanjem prič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • cogocogo 10:48 27.april 2017.

    le kako lahko odvetnica brani ta stvor ,,taki si ne zasluzijo sojenja pac pa takojsnjo kazen ,,da se odvetniki zazirajo proracun je tudi izprijeno ,,ras kaj zene te odvetnike ki branijo take izprijence ,,so tudi sami izprijeni ali jim je ...prikaži večjim je toliko do denarja ,,????

  • Vesna Dolšak 00:03 26.april 2017.

    Slovenski CSD-ji se vtikajo tam, kjer ni potrebno, kjer bi morali kaj ukrepati, pa ni od njih koristi, potem pa drug na drugega kažejo s prstom, se izgovarjajo, da niso vedeli, v resnici pa so nesposobni in leni.

  • Vesna Dolšak 00:02 26.april 2017.

    Upam, da si debilnega pacienta, dedca od te prasice, zaporniki fajn privoščijo, pa pazniki naj pogledajo stran. Debilni pacientki, ki sebi pravi mati, pa želim isto. Ko prideta ven, nekoč. nekje pa želim, da ju oba dobi v roke kaka ...prikaži veča skupina ljudi in jima fajn posveti, da bosta crkovala v mukah par mesecev. Pokvarjenca debilna!