Slovenija > Črna kronika
27391 ogledov

Novo v primeru tragedije na Dunajski: To so potrdile toksikološke preiskave

Prometna nesreča na Dunajski cesti v Ljubljani Saša Despot
Voznik je bil pod vplivom alkohola, drog in psihoaktivnih zdravil.

"Iz poročila toksikološke preiskave, ki je bila opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani je razvidna prisotnost alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil v organizmu povzročitelja - voznika osebnega vozila," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. 

Osmega marca smo poročali, da se je ponoči pri Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti v Ljubljani pripetila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva pešca. Voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce.

prometna nesreča dunajska Dva mrtva v LJ Avto Ali je mogoče, da ni videl rdeče luči in pešcev?

Test alkoholiziranosti, ki so ga policisti opravili, potem ko so osumljenega, ki je s kraja nesreče pobegnil, pridržali, je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Imel je 1,01 mg alkohola v litru izdihanega zraka, v avtomobilu pa so našli tudi drogo - kokain.

prometna nesreča dunajska | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Odrejen mu je bil strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi.

Eden umrl na kraju nesreče, drugi v bolnišnici

33-letni voznik je s Passatom vozil po Dunajski cesti iz centra proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico je prevozil rdečo luč ravno v trenutku, ko sta po prehodu za pešce šla 64- in 53-letna moška, v katera je trčil.

Prometna nesreča na Dunajski cesti v Ljubljani Huda nesreča Slovenija Občani pomagali, da so pobeglega voznika hitro našli

Po trčenju je pešca odbilo naprej po vozišču, kjer sta poškodovana obležala, voznik je po trčenju zdrsel naprej, čez z robniki dvignjeno sredinsko zelenico, kjer je trčil še v drog javne razsvetljave, nato pa pobegnil v smeri Črnuč.

53-letnik je bil tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, 64-letnika pa so s hudimi poškodbami odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je nato umrl. Posnetek s spleta Slovenija Novo v primeru tragedije na Dunajski, kjer sta umrla dva pešca

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 14
  • kapibara 07:59 22.marec 2019.

    Nemci vožnjo pod vplivom bilo kakih substanc, tretirajo popolnoma drugače. Vse kar ni "trezno stanje" , ti gre KREPKO v oteževalno okoliščino ( breme)..

  • Eddie 19:03 21.marec 2019.

    Po domače povedano, neprišteven... Se pravi 1 leto pogojno s preizkusno dobo 2 let.

  • marsal 17:08 21.marec 2019.

    SSD disk 500 je kar v redu !