Slovenija > Črna kronika
10161 ogledov

Občani pomagali, da so pobeglega voznika hitro našli

prometna nesreča dunajska Saša Despot
Povzročitelj nesreče osumljen storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Zjutraj smo poročali, da se je ponoči pri Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti v Ljubljani pripetila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva pešca.

Voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. Test alkoholiziranosti, ki so ga policisti opravili potem ko so osumljenega, ki je s kraja nesreče pobegnil, pridržali, je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Imel je 1,01 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznik je po nesreči brez ustavljanja odpeljal po Dunajski smeri naprej, v smeri proti Črnučam, kjer je bil kmalu po nesreči izsleden in prijet. "Po nesreči je bilo več klicev občanov na številko 113, ki so poročali o dogajanju na samem kraju, prav tako so občani sporočili lokacijo voznika, ki se je ustavil za Bežigradom, in so ga tudi videli, ko je stopil iz avtomobila," je pojasnil policijski inšpektor Refik Hodžić. 

Slovenske novice neuradno navajajo, da je voznik Mariborčan z začasnim prebivališčem v Ljubljani.

Na rezultate analize še čakajo

prometna nesreča dunajska Sredi Ljubljane Slovenija Pijan in morda še na kokainu prevozil rdečo luč, ubil dva pešca in pobegnil

prometna nesreča dunajska | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Odrejen mu je bil strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi, a  rezultati analize, ki jo opravljajo na Inštitutu za sodno medicino, po besedah Nataše Pučko s PU Ljubljana do tega trenutka še niso znani. 

Sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje

"Osumljenec je pridržan in bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nvarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika," je še pojasnila Pučkova. 

Povzročitelj prometne nesreče, obtožen kaznivega dejanja nevarne vožnje po navedenem členu, je lahko v primeru smrtne nesreče ene ali več oseb kaznovan z zaporom od enega do dvanajstih let zapora ter prepovedjo vožnje motornega vozila.

Nesreča na Slovenčevi cesti Pred šestimi leti Slovenija Toliko zapora je zadrogiran voznik dobil za dve mrtvi peški

Prometna nesreča na Dunajski cesti v Ljubljani | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Povzročitelju prometne nesreče, ki se je pred slabimi šestimi leti zgodila nedaleč stran na Slovenčevi ulici v Ljubljani, v kateri sta umrli dve najstnici, je sodišče prisodilo osem let zaporne kazni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Franjo Erman 02:51 09.marec 2019.

    Počakat da odsedi, pol pa zatolct

  • blayo 19:40 08.marec 2019.

    Model ki je zbil tisti dve najstnici prestaja zapirno kazen v polodprem režimo. To pomoni da gre recimo lahko iz zapora in se vrne čez dva dni. Skratka vse skupaj bolj dopust kot pa zapor...

  • Lavdan 17:43 08.marec 2019.

    Dober advokat in izvedenec bosta dokazala, da je imel on zeleno luč in zadeva bo urejena. Njemu se še lahko pomaga, mrtvima nesrečnikoma na žalost ne more nihče več.