Slovenija > Črna kronika
12008 ogledov

Toliko zapora je zadrogiran voznik dobil za dve mrtvi peški

Nesreča na Slovenčevi cesti Anže Petkovšek
Nedaleč stran od današnje hude nesreče sta pred slabimi šestimi leti umrli najstnici.

Davi se je pri Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva pešca. 

Alkotest je pri 33-letnem vozniku, ki je s kraja nesreče pobegnil, a ga je policija kmalu izsledila, pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odrejen mu je bil strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so mu policisti zasegli tudi štiri alu zavitke z belo prašnato snovjo - verjetno je šlo za kokain.

prometna nesreča dunajska Sredi Ljubljane Slovenija Pijan in morda še na kokainu prevozil rdečo luč, ubil dva pešca in pobegnil

Podobno huda prometna nesreča se je nedaleč stran, na Slovenčevi cesti, zgodila pred slabimi šestimi leti, ko je voznik, brez vozniškega izpita, pijan, zadrogiran, po vrhu vsega pa še brez očal, čeprav je bil slaboviden, zbil dve 19-letni dekleti in s kraja nesreče pobegnil.

Takrat 35-letni voznik je vozil osebni avto alfa romeo 156 po Slovenčevi ulici iz smeri obvoznice proti Tolstojevi ulici ter na prehodu za pešce trčil v 19-letni dekleti, doma iz Ljubljane in Izole, ki sta vozišče prečkali na prehodu za pešce. Po silovitem trčenju sta peški obležali na pločniku ob levem robu vozišča, voznik pa je s kraja odpeljal.

Slovenčeva ulica, prehod, nesreča, peški, voznik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Dean Stanko Pred štirimi leti Slovenija Pred štirimi leti ubil dve mladi dekleti, danes se sprehaja po Ljubljani

Čez nekaj trenutkov se je vrnil na kraj, kjer je dekleti povozil in želel na skrivaj odnesti registrsko tablico, ki je zaradi trka odpadla z vozila. Divjaka so na kraju nesreče zadržali in obvladali mimoidoči. Na sojenju je krivdo priznal in se s tožilstvom zato pogodil za nižjo zaporno kazen.

Sodišče pritožbi ni ugodilo

Sodišče je Stanka spoznalo za krivega povzročitve prometne nesreče, v kateri sta umrli dve 19-letni dekleti, in ga obsodilo na osem let zapora, višje sodišče pa njegovi pritožbi ni ugodilo.

Ob pomoči zagovornika se je s tožilcem dogovoril za nižjo sankcijo, če prizna krivdo za hude očitke iz obtožnice. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in dve kaznivi dejanji zapustitve poškodovanca v prometni nesreči je bil skupno obsojen na osem let zapora.

Klara in Mia Slovenija Osem let se mu zdi preveč

Na višino zaporne kazni se je nato pritožil na drugostopenjsko sodišče in upal na znižanje kazenske sankcije, saj se mu ta ni zdela pravična, a sodišče njegovi pritožbi ni ugodilo.

Slovenčeva ulica, prehod, nesreča, peški, voznik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Po prestani dve tretjini kazni, bi lahko zaprosil za pogojni izpust.

Klara in Mia Slovenija Bičkovci se bodo poslovili po taborniško

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 11
  • andrejbis10 19:05 12.marec 2019.

    če mi hči zgazi mu ni spasa jebeš ti te butalske zakone

  • Avatar Leon
    Leon 13:33 08.marec 2019.

    V Ameriki je kazen za to drastično višja in tudi pomilostitev je odvisna od sorodnikov žrtve.

  • kmetek 11:18 08.marec 2019.

    tukaj pogoditve sploh ne bi smelo biti. pri nam sistem ne deluje.