Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

O sodniku dvomi tudi višje sodišče

Sojenje Balkanski bojevnik Saša Despot
Balkanski bojevnik. 
Dragan Tošić ostaja na prostosti.

Dragan Tošić, domnevni vodja slovenskega dela kriminalne združbe tihotapcev droge pod okriljem srbskega narkokralja Darka Šarića, ostaja na prostosti. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo tožilstva za pregon organiziranega kriminala, ki se ne strinja s Tošićevo vrnitvijo na svobodo po skoraj dveh letih in pol v priporu. Prejšnji torek je namreč sodišče Tošiću in sedmim domnevnim pajdašem pripor odpravilo, ker naj bi policija dokaze proti njim zbrala nezakonito.

Pomanjkljivi razlogi

Včeraj naj bi po naših informacijah višje sodišče sporočilo, da tožilstvu ni ugodilo, iz obrazložitve odločitve pa izhaja, da višji sodniki tožilstvu praktično niso mogli ugoditi. Z izločitvijo vseh domnevno najbolj obremenilnih dokazov so odpadli tudi vsi razlogi, zaradi katerih je bil Tošić priprt vse od aretacije maja 2010. Hkrati naj bi višji sodniki pri presojanju tožilske pritožbe ocenili, da naj bi prvostopenjski sodnik, ki Tošiću in njegovi domnevni združbi sodi, celo zelo pomanjkljivo obrazložil in premalo podkrepil razloge za izpustitev na prostost.

O dokazih kdaj drugič

Iz sklepa višjega sodišča naj bi tudi izhajalo, da se sodniki pri obravnavi pritožbe niso opredeljevali, ali so bili prejšnji torek izločeni dokazi res pridobljeni nezakonito ali ne. Višji sodniki bodo o tem namreč lahko odločali šele, ko in če prejmejo pritožbo zoper sodbo, ki naj bi bila domnevnim tihotapcem izrečena v kratkem.

Komentarjev 9
  • marjan 07:29 14.november 2012.

    Predlagam, da mediji poleg slik bojevnikov, objavljajo tudi fotografije njihovih odvetnikov.Tako bomo natančno spoznali biser slovenskega prava

  • Ronald Reagan 22:16 13.november 2012.

    Nič ni namenil...tovrstni kriminalci ne podkupujejo...samo zagrozijo...

  • Ronald Reagan 22:15 13.november 2012.

    Preprodajalci droge niso vsak...sploh niso ljudje...so zverine...