Slovenija
30 ogledov

Ob Ljubljanici bodo namestili reševalne obroče

Reševalni obroči Profimedias
Ob Ljubljanici bodo predvidoma v prihodnjem letu namestili reševalne obroče. Trenutno zbirajo primerno zaščitno ogrodje, da ne bi prihajalo do nepotrebnih kaj.

"Trenutno je v teku izbor ustrezne opreme, pri čemer je glavni izziv, da še iščemo serijskega proizvajalca," pojasnjuje Robert Kus, vodja Oddelka za zaščito in reševanje in civilno obrambo pri MOL. "Predvidoma bomo nakup izvedli v letu 2017."

PREBERITE ŠE: 

Na Kosezah so jih ves čas kradli

Dodaja, da so reševalne obroče imeli še pred letom dni nameščene na Koseškem bajerju, a so jih morali skoraj po vsakem vidkendu zamenjati zaradi kraj. "Zaradi tega smo se odločili, da morajo biti ti v zaščitenem ogrodju, ki bi ga lahko v nujnem primeru odprli in uporabili reševalni obroč z vrvjo," pojasnjuje Kus. "Na enak način bomo to izvedli na določenih točkah ob Ljubljanici, natančno število pa še ni znano."

Podesti bodo razgledne točke

Reševalni obroči so bili sicer v preteklosti ob Ljubljanici že nameščeni, in sicer na podestih ob reki. "Gre za platoje, katerih namen je bila postavitvena površina za gasilske črpalke," pojasnjujejo pri MOL. "Koncept javne gasilske službe se je v teh letih spremenil in ti za te namene niso več uporabljali. V središču mesta jih obnavljamo oz. spreminjamo v prostore za sedenje oz razglede na Ljubljanico."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 14:38 22.maj 2016.

    Pred postavitvijo obročev , bi morali dopolniti člen zakona , ki govori o zlorabi sredstev za reševanje isto kot številk 112 in 113 ! Pa da jih vidimo , kdo se ga bo upal dotakniti !

  • Avatar Leon
    Leon 12:23 22.maj 2016.

    Obroče za igre ob Ljubljanici ! To bo nov reality show !