Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Ob prostost zaradi preprodaje drog

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so v ponedeljek prostost odvzeli 27-, 28- in 30-letnim Domžalčanom zaradi preprodaje drog. Pri 30-letniku so doma našli za okoli 700 gramov prepovedanih drog in mu zasegli pištolo.

Kriminalisti so osimljence spremljali že od januarja letos, ko so dobili informacijo, da na območju Domžal deluje združba, ki se ukvarja s preprodajo prepovedanih drog. Preiskava je pokazala, da so Domžalčani drogo prodajali različnim osebam iz območja Domžal, Ljubljane, Kočevja in Postojne. Med kupci pa so se znašli tudi Avstrijci.

Ukvarjali so se predvsem z preprodajo heroina, kokaina in konoplje. Tako so preprodali okoli 1500 gramov heroina in najmanj 250 gramov kokaina, so sporočili iz PU Ljubljana.

V obsežni policijski preiskavi so kriminalisti in policisti opravili osem hišnih preiskav pri osmih osumljenih, od katerih so trem osebam odvzeli prostost in odredili pridržanje. Dva izmed osumljenih nista bila izsledena, saj se nahajata v tujini, in sicer gre za državljana Makedonije in Ljubljančana, ki se večkrat nahaja na območju Makedonije.

Doma je imel skladišče droge

Pri 30-letnemu Domžalčanu so tako doma našli skladišče prepovedane droge, v katerem je hranih za okoli 700 gramov kokaina, heroina in konoplje ter mu zasegli pištolo z naboji ter okoli 8.000 evrov gotovine. Sumi se, da ta izhaja iz preprodaje prepovedane droge.

Preiskovalni sodnik je dvema osumljencema odredil pripor, enega pa so po zaslišanju izpustili.

Komentarjev 1
  • secufin 12:51 09.december 2011.

    In kaj je s tem narobe? Če avtorica že piše o teh stvareh, naj se vsaj malo puoči! PA lepo bi bilo, če bi zraven dala sliko zelišč, ne pa kokaina! V glavnem - bedarija!