Slovenija > Črna kronika
93 ogledov

Oboroženi policisti zaprli most

policija Saša Despot
Oboroženi policisti so zasedli Koroški most v Mariboru. Iščejo neznanca, ki je izvedel oborožen rop.

"Ob 9.48 uri smo bili na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da so zaposleni v NKBM banki na Turnerjevi ulici v Mariboru sprožili alarm za rop. Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je dejansko prišlo do oboroženega ropa te banke," poroča Miran Šadl s PU Maribor.

Ropar, oborožen rop Maribor | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Po do sedaj zbranih podatkih je neznani storilec visok okoli 170-175 centometrov,  oblečen  v izrazito rdečo jakno, modre kavbojke in obut v športne copate bele barve. Na glavi je imel rdečo kapo s šiltom in znakom Ferrarija. Nosil je sončna očala, govoril pa slovensko, so sporočili s policije.

Zaposlenim je zagrozil s pištolo in zahteval denar. Ali je kaj odnesel ta trenutek še ni znano. Po dejanju je peš zbežal v smeri Vrbanske ceste. Ena od zaposlenih si je ob ropu poškodovala prst, ko je z njim zadela ob predal mize, drugih poškodovanih oseb ni.

Policisti  trenutno  izvajajo aktivnosti za izsleditev in prijetje storilca tega  dejanja.  V  veliko  pomoč  bi policiji bila obvestila očividcev tega dejanja.  Zaradi tega prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali o storilcu,  da  to čimprej sporočijo na interventno telefonsko številko 113  ali  na anonimni telefon policije 080 1200. Ker je ropar oborožen, naj ga ljudje, če ga opazijo, ne skušajo prijeti in naj to prepustijo policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 14:46 29.marec 2017.

    Vrač jim povedal ali pa so pihali travico resnice .

  • Avatar Leon
    Leon 14:45 29.marec 2017.

    Zanimiva je omemba ,da je med ropom bila poškodovana uslužbenka ,ki si ji zlomila noht na prstu ob zapiranju predala .Ha,ha,ha,

  • Božidar Dinič 14:13 29.marec 2017.

    bavčar spet rabi denar za operacijo