Slovenija > Črna kronika
9869 ogledov

Obtoženi za poskus uboja se je na sodišču do solz smejal

sodišče Saša Despot
Na zatožni klopi je sedel, ker je z nožem zabodel 35-letnega moškega, in se glasno smejal.

Na sojenju 26-letniku, ki je 1. oktobra lani v Kočevju z nožem zabodel 35-letnega moškega in hudo ranil, je potekalo zaslišanje prič. Ena od njih je s svojim odgovarjanjem izzvala veliko smeha v dvorani. 

Kočevski Rom, bratranec obtoženega, je namreč na sodišču povedal, da se ne spomni, kaj se je usodnega večera dogajalo, pišejo Slovenske novice. O tistem dnevu se spomni le, da je pojedel juho in spil veliko alkohola. Že dopoldne naj bi tako popil več velikih piv, ko pa je zvečer prišel v lokal, pred katerim je prišlo do napada, pa je pil vse. 

Spomni se, da je videl svojega bratranca, kaj več pa ne. "Kaj se je dogajalo med tem pretepom, res ne vem. Ne spomnim se niti tega, kaj sem jedel pred dvema dnevoma, kako bi se spomnil za tako daleč nazaj," je dejal in se ob odhodu bratrancu opravičil, da mu ni mogel pomagati, ta pa mu je v smehu odvrnil, da je že v redu, pišejo Slovenske novice. 

Policija in nova vozila znak 113 Slovenija Kočevje: V gostilni ga je zabodel

Napadeni je preživel le zaradi hitrega posredovanja reševalcev in prevoza v ljubljanski klinični center, kjer so ga takoj operirali. Povedal je, da je usodnega večera prišel na zabavo ob zaprtju lokala. Med zabavo ga je njemu neznani Rom začel nadlegovati in ga "bockati" po telesu ter izzivati. 

Na pozive, naj mu da mir, se ni odzval, zato ga je po nekaj minutah zgrabil za boke in ramena ter pospremil iz lokala. Ko se je čez nekaj minut odpravil iz lokala še sam, ga je nekdo udaril po glavi, da je padel na tla. "Nikoli ne bom pozabil njegovega obraza in modrih oči, ko je šel z nožem proti meni," je dejal na sodišču. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • k0libri 14:11 30.marec 2018.

    Kočevski rom alias cigan alias cigo

  • kmetek 13:20 30.marec 2018.

    delat v zaporu, prisilno delo.

  • nizakej 13:19 30.marec 2018.

    Ciganska zalega, ki se zavestno posmehuje našemu sodstvu. Ker točno ve, da so usrani paraziti nedotakljivi in da bo po dveh ali treh letih na svobodi. Glih toliko časa, da si bo napolnil trebuščka z vašim in mojim denarjem.