Slovenija > Črna kronika
135 ogledov

Oče koroške deklice psihično na tleh

munc markač Boštjan Tacol
Oče koroške deklice Boštjan Kaker, ki je v priporu od junija lani, naj bi bil duševno na tleh. Njegov odvetnik in celjski kriminalist pa naj bi včeraj izsiljevala njegovega očeta Zvoneta Kakerja, še pravi Matic Munc.

Zvone Kaker, oče Boštjana Kakerja, je bil včeraj žrtev načrtnega izsiljevanja zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista Stanislava Brgleza, trdi Matic Munc iz Svetovalnice Akcija! "Oba sta z lažmi o našem delovanju ter z dogovorom pod mizo, ki naj bi bil sklenjen s tožilstvom in zagovornico matere deklice Irmo Pavlinič Krebs, poskušala izsiliti, da gospod Zvone Kaker pripelje deklico. Obljubljene so bile neverjetne zadeve, med drugim tudi to, da bo šel Anton Tuksar na zdravljenje pedofilije in da bo vse v redu, če se le ustavi delavce in sodelavce Svetovalnice Akcija!" je danes še zapisal Munc. 

Kot nadaljuje, naj bi kriminalist Brglez tudi priznal, da so bile v postopkih narejene velike napake, in obljubljal, da bo vse v redu.

Na Policiji so se že odzvali na Munčeve navedbe. "Med aktivnostmi, ki so jih v zadnjih dneh izvedli kriminalisti,  je tudi vnovičen pogovor z dekličinim starim očetom. Kriminalisti so razgovor z njim opravili  izključno zaradi pridobitve novih podatkov, ki bi pripomogli k čimprejšnji najdbi deklice,“ je pojasnila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

Grožnja s priporom celotne družine

"Jasno nam je, da nasprotna stran deluje v obupu in s pritiskom vleče nemogoče poteze. Očitno tudi tiho priznava obstoj spolne zlorabe," pravi Munc. Če gospod Zvone Kaker ne bi želel sodelovati, je kriminalist zagrozil s priporom in zaporom za njega, njegovo ženo ter vse, ki smo povezani s Svetovalnico Akcija, navaja sogovornik. Eden izmed pogojev naj bi bil tudi, da mora dogovor teči brez vednosti javnosti.

O dogodkih so že obvestili ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka ter Komisijo za preprečevanje korupcije.

Munc: Oče deklice je očitno psihično na tleh

"V devetih mesecih pripora je žal nasprotna stran dosegla svoje, Boštjan je očitno psihično na tleh," še pravi Munc. "V dogovoru s svojim zagovornikom Boštjanom Verstovškom se je obrnil tudi proti nam. V takšnih pogojih seveda ne moremo več opravljati svetovalnega dela Boštjanu Kakerju in mu nepreklicno odpovedujemo pooblastilo," dodaja.

Na izjave odvetnika Verstovška o velikih finančnih plačilih v Svetovalnico Akcija pa odgovarja, da več kot leto in pol v zadevi pomagajo brezplačno. "Boštjan dobro ve, da smo primer prevzeli zaradi zaščite otroka, ne zaradi njega. V primeru, da se je pod pritiskom odločil deklico žrtvovati za ceno svoje svobode, lahko to sprejemamo, vendar potem nimamo več enakega delovnega cilja – popolna zaščita mladoletne oškodovanke spolne zlorabe," je odločen.

Komentarjev 23
  • Marjan Valič 02:52 29.marec 2012.

    meni se zdi da oče mati imajo pravico do otroka zatajila je država in sodiščeglih toliko je mati kot oče nevem u kakšni državi živimo usi se postavijo tam kamor bodo zmagali ko se je šlo za jorasa mejo z ...prikaži večz hrvatmi so usi pogoreli će srbi nebi šli ven nikoli slovenije ne bi bilo

  • puelasedulaest 01:05 26.marec 2012.

    Če jo bodo našli bomo verjetno zvedeli kdo jo je zlorablja! Dosmrtna!

  • puelasedulaest 01:03 26.marec 2012.

    Kako pa veš kaj se je dogajalo s Klaro? Mene bolj zanima ali je sploh še živa in kdo je v tej zgodbi gnusoba!