Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Oče pretepel 40 dni stara dvojčka, enega ubil

Dejan Krstičić Facebook
Prejšnji teden je odmeval primer iz kosovskega Štrpca, v katerem je 35-letni moški z nožem napadel svoja 40 dni stara sinova dvojčka. Enega je v napadu ubil, drugemu je prizadejal resne poškodbe.

Dvojčka, ki je po očetovem napadu ostal pri življenju, so včeraj zdravniki bolnišnice v Nišu spustili v domačo oskrbo, piše srbski Blic. Njegovega brata dvojčka so že dan po tragediji pokopali.

Do tragedije je prišlo v družinski hiši na kosovskem Štrpcu; 35-letni moški je sedel k večerji, medtem ko je bila njegova žena skupaj z obema 40 dni starima dvojčkoma na kavču. Mož ji je rekel, naj se mu pridruži pri večerji, česar ni storila, češ da ni lačna. Moški je v tem povsem izgubil oblast nad seboj, pograbil kuhinjski nož ter najprej prizadejal poškodbe enemu izmed sinov, nato se lotil še drugega, ki pa ga je mama uspela rešiti, čeprav ne povsem brez poškodb.

Očeta so policisti prijeli, v priporu so ga obiskali njegovi starši in brat. Srbskim medijem je oče nesrečne matere dvojčkov povedal, da naj bi bil njegov zet v hudem psihofizičnem stanju. V priporu so mu povedali, kaj je storil, a on tega enostavno ne verjame.

35-letnika opisuje kot vase zaprtega človeka, po rojstvu dvojčkov naj bi se vanj naselil strah. Bal naj bi se, da mu bo nekdo ugrabil ali poškodoval otroka ali jima odvzeti notranje organe. Njegova žena ga je zaradi teh strahov naročila na psihiatrični pregled. Naročen je bil 21. februarja. Večer prej je storil zločin nad svojima komaj 40 dni starima dojenčkoma.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.