Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Oče skočil, otrok preživel

1/4
Žurnal24 main
Oče skozi okno devetega nadstropja na Zaloški cesti v Ljubljani vrgel otroka in za njim skočil še sam.
Več fotografij kraja tragedije je dostopnih TUKAJ.

V nedeljo zvečer so na Zaloški cesti posredovali policisti in gasilci, ker je oče grozil, da bo z otrokom skočil skozi okno stanovanja v devetem nadstropju.

Sebastjan Juhant z ljubljanske policijske uprave je potrdil, da so bili policisti okoli 18. 30 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru.

Vpleten vanj je bil 42-letni moški iz okolice Vinice, ki se je v stanovanju varuške svojega petletnega otroka zapletel v spor z bivšo partnerico. Slednja je zato zapustila stanovanje in poklicala policijo.

Policisti so se takoj po prihodu (prvi policisti so bili na kraju ob 18.42) skupaj z mamo otroka povzpeli do omenjenega stanovanja v devetem nadstropju, a ker so bila vhodna vrata stanovanja zaklenjena, niso mogli vstopiti.

Grožnje
Moški je začel groziti, da bo s stanovanja skozi okno vrgel otroka, če se policisti ne umaknejo.

Zaradi resnih groženj so se policisti umaknili, na kraj pa so prišli gasilci, ki so postavili skočno blazino, in policijski pogajalec.

Moški, s katerim so policisti vzpostavili stik preko mobilnega telefona (poskušali so ga pomiriti), je še naprej grozil (stal je ob oknu z otrokom v naročju) in zahteval, da se intervencijske ekipe umaknejo.

Ob 19.20 je skozi okno naprej vrgel otroka, nato pa skočil še sam.

Otrok na intenzivni
Otrok se je hudo telesno poškodoval in so ga po nudenju prve zdravniške pomoči takoj prepeljali v ljubljanski klinični center. Moški je za posledicami poškodb umrl na kraju dogodka.

Na ljubljanskem kliničnem centru so za STA potrdili, da je bil sprejet na oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo in je še vedno v smrtni nevarnosti.

Storilec je bil v preteklosti že obsojen zaradi kaznivih dejanj, povezanih z nasiljem v družini.

Na policiji so nam povedali, da je pokojnik do leta 2008 delal na delovnem mestu varnostnika v policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.