Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Odkrili verjetnega morilca

Franc Brvar (Foto: PU Ljubljana) Žurnal24 main
Policisti so prijeli 28-letnika, ki je osumljen, da je leta 2008 po pivskem pretepu ubil 60-letnega Franca Brvarja in nato njegovo truplo skril. Moški je zdaj v hišnem priporu.

28-letnika so policisti prijeli konec prejšnjega tedna, ko so našli morilsko orožje, kovinsko palico. Gre za starega znanca policije, saj je že bil obravnavan zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, in zlorabe bančnih kartic.

Zgodba sega v november 2008. 3. novembra so v Zagorju v gostilni nazadnje videli Franca Brvarja, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Leto kasneje, 20. septembra 2009, je neki moški v gozdu našel truplo, ki so ga na podlagi analize identificirali kot ostanke pokojnega Brvarja. Ker je bil šibkega zdravja, je bilo očitno, da ni mogel sam priti v goščavo.

Prejšnji mesec pa je policija našla predmete, ki so jo pripeljali do 28-letnika. Ta je priznal, da sta z Brvarjem skupaj popivala, nato pa sta skupaj zapustila gostilno. Odpeljala sta se z avtomobilom 28-letnika, vendar sta se sprla. Mlajši moški je zato pograbil kovinsko palico in Brvarja večkrat udaril. Pobral mu je osebne predmete in jih skupaj s kovinsko palico razmetal naokrog, truplo pa je porinil po hribu navzdol.

Kmalu zatem je 28-letnik avto prodal, in ker je vozilo trenutno v Bolgariji, se je slovenska policija že povezala s tamkajšnjimi kolegi zaradi forenzičnih preiskav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.