Slovenija > Črna kronika
15814 ogledov

Odpel koncert, nato dobil kroglo v obraz

kitara Profimedia Fotografija je simbolična.
Na novomeškem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje Mirku Pilingerju in Dejanu Novaku zaradi strelskega incidenta, v katerem je umrl Sabostjan Kovačič, znani romski glasbenik Demir Brezar pa je bil hudo ranjen.

V soboto, 3. septembra lani, je imel priljubljeni romski glasbenik Demir Brezar-Demko koncert v naselju Žabjak-Brezje. Po nastopu je sedel v seata alhambro, ki jo je vozilo njegovo dekle Alma P., zadaj sta bila Sebastjan Kovačič in Aleksander Zorec.

Mirko Pilinger | Avtor: D. M. Z leve: Dejan Novak, njegov odvetnik Igor Grošelj, Mirko Pilinger in njegov zagovornik Adam Molan D. M.

Namenili so se proti Novemu mestu, toda tja niso prišli. Po obtožnici jim je pot prestregel in jih prisilil, da so se ustavili, audi A6  z Dejanom Novakom za volanom, zraven je sedel Mirko Pilinger, zadaj pa mati njegovih otrok Carmen Jarc in 19-letnik. Sledilo je navskrižno streljanje, v katerem je poškodbam zaradi strelske rane v glavo podlegel 22-letni Kovačič, Brezar je kroglo dobil v obraz, vendar preživel, v audiju sta bila ranjena Jarčeva in 19-letnik, vsak je bil zadet dvakrat.

Sporna fotografija na facebooku

Na sojenju 25-letnemu Pilingerju z vzdevkom Miki, obtoženemu umora in poskusu uboja, ter 20-letnemu Novaku, ki naj bi mu pri tem pomagal, se je zvrstila že kopica prič in izvedencev različnih strok.

Kot je dosedaj znano, ima Pilinger z Jarčevo dva otroka, vendar naj bi se nato razšla, on pa začel razmerje s Klavdijo Kerin iz Krškega, ki je takrat zaključevala srednjo šolo in z njim zanosila. Jarčeva si je nato dopisovala s Kovačičem, ta pa je na facebooku objavil njeno fotografijo, kar naj bi Pilingerja navdalo z ljubosumjem in domnevno spodbudilo h kovanju peklenskega načrta.

Pred sodnico Mojco Hode je Jarčeva sicer pričala, da je bil z Mikijem v zvezi enajst let, vendar je imel ves čas druge ženske. Kljub temu je vztrajala z njim, dokler ji ni sam rekel, da je med njima konec, ker da bo s Kerinovo. Nazadnje sta se dobila, da se pogovorita, in vrnila se je k njemu, menda zaradi otrok. Zanikala je, da bi Pilinger napovedoval, da bo pokončal Kovačiča, in bil zaradi nje ljubosumen.

Hotel naj bi imeti obe

Toda izvedenec klinične psihologije dr. Emil Benedik je bil danes drugačnega mnenja: "Pilinger je formalno spoštoval zvezo s Karmen Jarc, v njej je videl mater svojih otrok, vendar je imel avanture z drugimi ženskami, predvsem zaradi seksualnih odnosov. Prvo resnejše razmerje mu je spet predstavljala Klavdija Kerin, ki je bila noseča z njim, in je hotel z njo ostati. Ni pa želel končati zveze s Carmen. Obe sta mu bili pomembni in ju je hotel obdržati."

Objava sporne fotografije na družabnem omrežju bi zato po njegovem lahko Pilingerja prizadela, v njem vzbudila ljubosumje in posledično impulzivno reakcijo.

Pomembna je samoveljava

Za Pilingerja je pojasnil, da nima duševnih motenj, zato pa šibkejše zmožnosti ohranjanja stika z realnostjo, malo empatije, težje se spoprijema s stresnimi situacijami: "Socialne stike navezuje hitro, a so površinski. Pri njem je mogoča agresivna impulzivnost. Pomembni so mu samoveljava, družina in materialne vrednote."

Predmet nadaljnega dokazovanja je ugotavljanje razdalje in kotov streljanja ter položajev žrtev v avtomobilih, o čemer je danes mnenje že dopolnil izvedenec sodne medicine dr. Tomaž Zupanc, januarja pa bo svojega predstavil njegov kolega za balistiko Franc Sablič.

Komentarjev 4
  • nostradamus 14:04 20.december 2023.

    zal se ne bo zgodilo nic od tega so pac zascitena vrsta a prej ali slej bo nekomu prekipelo in se bo zgodilo ..... potem bodo zopet v prvem planu nestrpnost nasilje itd a brez trde roke tu ne bo ...prikaži več slo odstaviti od sociale poslat delat kdor noce naj se pase ce ga dobijo pri kraji pa kot v arabskih drzavah dolgi ali kratki rokavi

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:46 20.december 2023.

    Ni čudno, da samo sranje delajo, če imajo preveč časa in nobenega pametnega dela, živijo pa na naš račun. Vsi po vrsti na prisilno delo, ženke pa prisilna kontracepcija.

  • Idioti 12:43 20.december 2023.

    Za cigane bi bile potrebne malo drugačne kazni od zapornih . 100 udarcev z bičem , 5 let kamnoloma , z maco v roki , utegnitev socialnih pravic itd.