Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Odpeljali kar 50 ton aluminija

Tovornjak EPA
Iz podjetja so odpeljali 50 ton aluminija in ga namesto naročniku v Avstrijo in Nemčijo prepeljali na območje Šentjurja pri Celju.

Mariborski kriminalisti in policisti Policijske postaje Ptuj so pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča na Ptuju privedli 36-letnega moškega z območja Celja, ki je utemeljeno osumljen, da je 10. novembra lani oškodoval podjetje iz okolice Ptuja. Podjetje je bilo oškodovano za 96.500 evrov.

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju s kriminalisti in policisti iz Policijskih uprav Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper opravili štirinajst hišnih preiskav. 

Preiskava je pokazala, da je 36-letni moški s pomočjo petih sostorilcev izvršil več goljufij, zatajitev in prikrivanj. Iz oškodovanega podjetja iz okolice Ptuja so odpeljali 50 ton aluminija, ki ga naročniku v Avstriji in Nemčiji niso dostavili. Namesto tega so ga odpeljali v najeto skladišče na območju Šentjurja pri Celju. Od tam ga je 36-letni osumljenec postopno odvažal neznanemu kupcu. 

Na območju Ljubljane so najeli dve tovorni vozili, za kateri so po opravljenih prevozih podali krivo ovadbo, da sta bili odtujeni. Deli enega od obeh tovornih vozil so bili med hišno preiskavo zaseženi na območju Ljutomera. Ljubljansko podjetje je bilo oškodovano za 120.000 evrov. 

49-letni moški iz okolice Ptuja, ki je opravil oba prevoza aluminija iz oškodovanega podjetja, je že v priporu. Policisti so ga 20. januarja s kazensko ovadbo privedli k sodniku, ki je zanj odredil pripor. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • ode 19:06 21.april 2017.

    Vozili so ga dva dni, pa tega ni nihče opazil? Dajte no!