Slovenija > Črna kronika
74262 ogledov

Odrezana roka. Abramov doživel zavrnitev.

Novice: odrezana roka
1/8
Saša Despot
Sodišče zavrnilo predloge za izločitev.

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je na nadaljevanju sojenja v t. i. zadevi odrezana roka kot neutemeljene zavrnil predloge Sebastiena Abramova in njegovega očeta Gorazda Colariča za izločitev nekaterih dokazov, ki vsebujejo izjave Colariča iz preiskave in so obremenilni za Abramova in Julijo Adlešič. 

Abramov je predlagal izločitev zapisnika Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ker naj bi se v enem delu sklicevalo na izjave Colariča, ki jih je v času preiskave dal policistom in so bile pozneje v sojenju izločene. Colarič pa je med drugim zahteval izločitev zapisnika njegovega zaslišanja iz preiskave, ker da zaradi težav s sluhom ni slišal pravnega poduka.

Zgodbo popolnoma spremenil 

Colarič je sicer v preiskavi trdil, da sta njegov sin in Adlešičeva celotno zadevo z odrezano roko skrbno načrtovala, da bi od zavarovalnic pridobila denar, aprila letos pa je na sojenju zgodbo spremenil in trdi, da je Adlešičevi roko odrezalo v delovni nesreči.

V zadevi je obtožen tudi sam, a se že ves čas sojenja pojavlja vprašanje, ali je sposoben slediti obravnavam. Ravno danes je sodišče na njegov predlog tudi sklenilo, da se bo sojenje nadaljevalo v njegovi nenavzočnosti, saj naj bi imel zdravstvene težave.

afera odrezana roka Slovenija Odrezana roka: Na sodišču je obrnila ploščo

Medije poslali iz dvorane

Sodišče je danes zaslišalo tudi izvedenko klinično-psihološke stroke, a podrobnosti pričanja niso znane, saj ga je sodišče na predlog Colaričevega odvetnika zaprlo za medije, ker naj bi na njem govorili tudi o Colaričevem "stanju in osebnih podatkih".

Za današnji narok je bilo predvideno tudi zaslišanje zavarovalniške agentke Zavarovalnice Vzajemna, a se je ta zaradi bolezni opravičila in ob predložitvi zdravniškega opravičila navedla, da prihodnjih devet mesecev ne bo sposobna za pričanje. Sodišče se mora tako zdaj odločiti, ali bo čakalo na njeno zaslišanje ali pa bodo prebrali izpovedbo, ki jo je podala v preiskavi. Abramova obramba sicer vztraja, da se jo zasliši, ker je bil na sklepanju zavarovalniške pogodbe poleg Adlešičeve navzoč tudi Abramov, da se tako razjasni njegova vloga v vsej zadevi.

odrezana roka | Avtor: Saša Despot Saša Despot

afera odrezana roka Slovenija Afera odrezana roka: Prosila ga je za roko

Izračun zavarovalnic

Obtožnica sicer Adlešičevi, Abramovu, njegovi mami Tinki Huskić Colarič in Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskić Colaričeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Po navedbah tožilstva naj bi skupaj z odškodninami in mesečnimi rentami v primeru, da bi jim nakana uspela, pridobili več kot 1,2 milijona evrov.

Sodišče si je v zvezi s tem tudi pridobilo odgovore posameznih zavarovalnic, od katerih so na današnjem naroku prebrali dva. Iz odgovora Zavarovalnice Wiener Städtische je razvidno, da bi morala zavarovalnica v primeru, da bi Adlešičeva ostala brez roke, plačati 86.250 evrov odškodnine in 1000 evrov mesečne rente. Vzajemna pa bi morala izplačati 90.000 evrov odškodnine in 750 evrov mesečne rente. V primeru, da bi ji roko prišili nazaj, bi bila odškodnina in renta odvisni od njene funkcionalnosti, bi pa bili zneski precej nižji.

Mesec dni premora

Danes so na sodišču prebrali tudi potrdila iz kazenskih evidenc vseh štirih obtoženih. Iz njih je razvidno, da je bil do zdaj pravnomočno obsojen le Abramov - februarja lani je bil namreč obsojen zaradi kaznivega dejanja goljufije.

Naslednji narok v zadevi bo 16. julija, ko bodo zaslišali izvedenca travmatologije. Ta naj bi skušal odgovorili na vprašanje, kakšna sila je bila potrebna, da je Adlešičevi odrezalo roko, in kakšen je bil takrat položaj roke.

odrezana roka | Avtor: Saša Despot Saša Despot

afera odrezana roka Odrezana roka Slovenija "S takšno žago se zelo težko zgodi nesreča"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
 • aljo 11:14 13.julij 2020.

  Še ena sodna farsa ki bo davkoplačevalce koštala na desettisoče evrov, na koncu pa nebo obsojen nihče, pa čeprqv vrabčki čivkajo, da je šlo za zavarovalniško goljufijo....

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 09:03 18.junij 2020.

  Mislim,da bo tqa obtožnica padla!! Imamo ogromno zanič sodnikov in mislim,da je v tem primeru vse bolj jasno,da bosta prevaranta pokasirala od zavarovalnic!! Dodatek pa jima bomo dali državljani saj so do sedaj na naših sodiščih vse sodbe padle!! Res ...prikaži več ne vem ali je zakonodaja zanič ali pa sodniki vem edino,da davkoplapčevalci vedno znova plačamo raznim lopovom!!

 • nostradamus 06:02 18.junij 2020.

  vsi udelezeni v tem kriminalnem dejanju so zreli za zapahe in to brez moznosti predcasnega izpusta ali pomilostitve

Sorodne novice