Slovenija > Črna kronika
3422 ogledov

Adlešičevo spustili domov. "Na sodišču bo še marsikaj povedala."

afera odrezana roka Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču začetek glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sabastiana Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka.
Prvoobtožena v zadevi odrezana roka Julija Adlešič je po novem v hišnem priporu.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so danes nadaljevali glavno obravnavo v t. i. zadevi odrezana roka. Na predlog obrambe je sodni senat pod vodstvom sodnice Marjete Dvornik odpravil pripor prvoobtoženi Juliji Adlešič in ga nadomestil s hišnim priporom. Tožilec Sedin Kičin je v izjavi za medije napovedal, da bo razmislil o pritožbi.

Sodnica Dvornikova je v obrazložitvi odločitve o odpravi pripora poudarila, da pri Adlešičevi še naprej obstaja utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, se je pa medtem znižala stopnja ponovitvene nevarnosti. Zavarovalniške police, ki jih je sklenila obtožena, namreč ne veljajo več, novih pa po besedah sodnice zaradi medijske odmevnosti sojenja vsaj še nekaj časa ne bo mogla skleniti.

Odvetnik Julije Adlešič je včeraj zvečer za POP TV opisal, kako je bilo videti srečanje Julije Adlešič in njenih staršev po njeni vrnitvi iz pripora na Igu. Dejal je, da je bila Adlešičeva srečna, da je zapustila pripor, in da bo na sodišču še marsikaj povedala.

"Mislim, da je to dobra odločitev in da se bodo zbližali. Vem, da med njimi ni bilo velikih nasprotovanj, šlo je za običajna nasprotovanja med mladimi in starši," je Boris Grobelnik povedal za komercialno televizijo. Na Ig sta jo šla iskat skupaj z njenim očetom. "Doma sta jo pričakala bratec in mamica in srečanje se mi je zdelo zelo iskreno in toplo."

Dodal je še, da je še, da je Adlešičeva zelo mlada oseba in da bo spregovorila na sodišču in še marsikaj povedala. "Mi še vedno trdimo, da je prišlo do nesreče, ne da je to nameren dogodek, kar trdijo slovenske zavarovalnice oziroma tožilstvo."

Abramov še naprej ostaja v priporu

Na odločitev sodnega senata je vplivalo tudi dejstvo, da soobtoženi Sebastien Abramov, ki je tudi partner Adlešičeve, še naprej ostaja v priporu, je navedla sodnica. Adlešičeva bo med hišnim priporom pri svojih starših. Njen zagovornik Boris Grobelnik je pozdravil odločitev, a dodal, da bo treba "počasi razmisliti tudi o odpravi hišnega pripora".

Sebastian Colarič Odrezana roka Slovenija Julijina sošolka: "Izdajal se je za kriminalista, vsi smo se ga bali"

Sicer sta na današnjem naroku pričala plastični kirurg Uroš Ahčan in zdaj že upokojeni sodelavec Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) Franc Smole. Ahčan je zgolj na splošno pojasnil potek zdravljenja Adlešičeve v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana po tem, ko si je poškodovala roko. Dejal je, da ni bil njen lečeči zdravnik, ampak se je s primerom srečal le na vizitah kot predstojnik oddelka.

Ahčan pričal brez soglasja Adlešičeve

Odvetnik Grobelnik je opozoril sodni senat, da bi lahko Ahčan, ki je sodeloval pri zdravljenju Adlešičeve, pričal le v primeru, če bi dobil njeno soglasje, kar pa se ni zgodilo. Senat pa je presodil, da lahko zdravnika tudi sodišče razreši dolžnosti varovanja podatkov o zdravstvenem stanju bolnika. Takšni razlagi je pritrdil tudi tožilec Kičin.

afera odrezana roka | Avtor: Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču začetek glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sabastiana Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka. Anže Petkovšek

Smole je kot strokovnjak NFL preveril, do kašnih poškodb bi lahko prišlo pri uporabi krožne žage. Pri tem ni uporabil žage, s katero se je poškodovala Adlešičeva, ampak podobno žago. Ugotovil je, da bi se pri morebitni nezgodi lahko poškodovali prsti in dlan, in to s poševnim rezom. V primeru Adlešičeve je prišlo do pravokotnega reza nad zapestjem, pri čemer so prsti in dlan ostali nepoškodovani.

afera odrezana roka Slovenija Zadeva odrezana roka: večini prič se sklenitev zavarovanja ni zdela sumljiva

Obramba je oporekala Smoletovi ugotovitvi z opozorili, da ni uporabil sporne krožne žage, da je to žago videl le na fotografiji, okoliščine nesreče pa je poznal le iz opisa kriminalistov. Sicer je obramba napovedala vložitev nekaj dodatnih dokaznih predlogov. Zagovornika Adlešičeve in Abramova, Grobelnik in Mitja Pavčič, sta zato podvomila v napoved sodnice, da bi se lahko dokazni postopek končal do sredine junija.

Obtožnica očita poskus zavarovalniške goljufije

Obtožnica Adlešičevi in Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej, a je po mnenju tožilca to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino.

Sebastian Colarič Slovenija Odrezana roka: danes spregovori glavni akter

Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti bi se ji obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 08:22 22.maj 2020.

    Nesreča? Tudi drugič? Jo je po nesreči držala v zmrzovalnik? Pa koga imajo za norca? Ahhh, kdo pa tega ne počne.....

  • ode 07:55 21.maj 2020.

    Nova sodna farsa na vidiku in kdo vse bo pri tem zaslužil? Kdo vse si bo od zavarovalnih vsot in odškodninskih tožb zaradi neupravičenega pripora, ki jih bodo morale izplačati zavarovalnice in država, odrezal svoj kos pogače?

Sorodne novice