Slovenija
4225 ogledov

Zadeva odrezana roka: večini prič se sklenitev zavarovanja ni zdela sumljiva

afera odrezana roka Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču začetek glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sabastiana Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka.
Sojenje v zadevi odrezana roka, kjer tožilstvo Julijo Adlešič, Sebastiena Abramova in njegove starše bremeni zavarovalniške goljufije, se nadaljuje.

Danes je na sodišču večina prič zatrdila, da se jim izplačilo zavarovalnine ni zdelo sumljivo, nenavadno se je zdelo le eni izmed prič, da tako mlado in zdravo dekle potrebuje tako visoko zavarovanje, poroča 24 ur.

Na obravnavo je bila vabljena tudi Colaričeva partnerka, ki je v preiskavi precej obremenila Abramova in Adlešičevo, a danes ni želela pričati. Julijin odvetnik, Boris Grobelnik, je vložil zahtevo po odpravi pripora, saj da "ni ponovitvene nevarnosti", zaradi hudih bolečin v roki pa naj bi Adlešičeva potrebovala ustrezno zdravljenje. A ga senat ni uslišal.

"Ta pripor je nesorazmeren, tudi slabo vpliva na zdravstevno stanje moje klientke, ki nima zagotovljene normalne zdravniške oskrbe. Zato bo imela težje posledice, kot če bi ji zagotovili običajno zdravstveno nego," je za 24 ur dejal Grobelnik.

Sedin Kičin, tožilec, pa je pojasnil, da glede na vse okoliščine in glede na težo primera, ocena tožilstva glede odreditve pripora ostaja enaka.

Sebastian Colarič Odrezana roka Slovenija Julijina sošolka: "Izdajal se je za kriminalista, vsi smo se ga bali"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • SonnyBlack 23:03 30.april 2020.

    skoda je samo Julije...njen Sebastjan pa je manipulator tezke klase...bolnik za na psihiatrijo...dozivljensko seveda

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 22:41 30.april 2020.

    Jaz udeležence v tem postopku vidim tako : Julija je invalidna princesa,Sebastien je bil žaba, dokler ga ni Julija poljubila.Zdaj je princ na belem konju.Tožilec je Baba Yaga,odvetnik je Baba Vanga.Sodnica oziroma senat so dobre vile.Zavarovalni agenti,policisti,izvedenci so parkeljni,mama od ...prikaži več psihiča Sebata je Zelda,a foter je Gargamel... .

  • anton55 20:19 30.april 2020.

    Naj si odreže bolečo roko.