Slovenija > Črna kronika
10964 ogledov

Odvzem izpita, 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk

Avtocestna policija Anže Petkovšek
Motoristom je bil konec tedna vremensko precej naklonjen. Nekateri so si privoščili preveč.

Ptujski policisti so v nedeljo na regionalni cesti v okolici Ptuja ustavili voznika motornega kolesa, ki je pri omejitvi hitrosti na 70 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 149 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Obeta se mu začasni odvzem vozniškega dovoljenja, 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Navedli so še, da sončni dnevi kar vabijo na motor, motoristi pa si želijo izkoristiti še zadnje lepe dni za vožnjo. Policisti ob tem opozarjajo, da prinaša jesen motoristom tudi nekatere pasti.

Razmere na cestah v jesenskem času so lahko precej slabše kot poleti. Zaradi nižjih temperatur se namreč asfalt čez dan slabše ogreje, oprijem gum pa je temu primerno slabši, k temu pa je treba dodati še umazanijo, odpadlo listje in vlažno asfaltno podlago na delih ceste, kamor sonce ne posveti.

Upoštevati je treba tudi dejstvo, da se jeseni dan krajša, vidljivost v mraku pa je zato slabša, so še opozorili na policiji.

Komentarjev 1
  • w0bl3r 07:37 18.oktober 2022.

    Si je v prvi prestavi dal malo preveč duška, če bi prestavil v drugo bi bila v članku zapisana vsaj neka spodobna hitrost. Mislim, da ni vredno omembe, sploh pa ne celega članka. So imeli srečo da ni snel tablice.