Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

"Ogabne lezbijke in pedri, vse je treba pobiti in zažgati!"

istospolni, gay pride, zagreb, homoseksualci Žurnal24 main
V Zagrebu je nezanec 22. junija zjutraj brutalno pretepel lezbijki. Policija ga še išče.

"Če bi bili v Beogradu, se ne bi upali takole sprehajati po mestu! Ogabne lezbijke in pedri, vse je treba pobiti in zažgati! BBB in huligani, ali razumete?" je le nekaj žalitev, ki jih je neznanec kričal, medtem ko je pretepal ženski zaradi njune spolne usmerjenosti, so sporočili iz Združenja Zagreb Pride.

Do napada je prišlo, ko sta dekleti čakali na nočni avtobus na glavni postaji v Zagrebu. Začelo se je z zmerjanjem, ki se je kljub ignoriranju stopnjevalo. Moški jima je sledil tudi na avtobus in dekleti ves čas žalil. Prenehal ni niti, ko sta iz avtobusa izstopili. Verbalno nasilje se je takrat spremenilo v fizično. Za trenutek sta mu uspeli pobegniti, a ju je kmalu dohitel in nadaljeval z napadom, piše spletni Jutarnji list.

Hude posledice napada

Poleg psihičnih posledic in šoka sta dekleti utrpeli tudi hude telesne poškodbe. Eno izmed deklet je utrpelo zlom čeljusti in pretres možganov, medtem ko ima druga po obrazu hematome in odrgnine. Že na samem kraju sta pojasnili, da ju je neznanec napadel zaradi njune spolne usmerjenosti.

"Zoper za zdaj še neznanega storilca bomo vložili kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilnega vedenja in povzročitve hude telesne poškodbe v povezavi s sovraštvom," so sporočili s policije, kjer že preiskujejo napad, ki se je zgodil 22. junija nekaj pred šesto zjutraj.

Želijo zaporno kazen

V Zagreb Prideu pričakujejo, da bo policija našla povzročitelja, ki je na nočnem tramvaju napadel lezbijki. "Pričakujemo pa tudi, da bo povzročitelj nekaj časa preživel v zaporu."

 

Komentarjev 2
  • Oxxo 20:49 26.junij 2012.

    Podpišem.

  • markus 15:26 26.junij 2012.

    Ta človek, ki je to storil tema dvema dekletoma, rabi nujno in hitro psihiatrično pomoč. Prav tako vsi ostali njemu podobni. Če se dva odrasla človeka ljubita in sta prostovoljno v zvezi in noben nobenega v nič ne sili, nima ...prikaži več prav nobeden pravice se vtikati v njuno zasebnost. Potemtakem, če je njegova reakcija normalna, se lahko začnemo tepsti že zaradi stvari, kot je barva oči, las, kako kdo hodi, kakšen je, debel, presuh, pa gre komu na živce, ali pa dekleta, ki so ljubosumna na dekleta, lepša od njih... Potemtakem se lahko začnemo kar vsi tepsti, zmerjati, ker nikoli, ampak res nikoli ne bo posameznik všeč vsakemu človeku na tem planetu. Vedno bo kaj našel, kar ga moti, vendar, a je normalno, da ga zato gremo pretepst? Mislim, da ne. Očitno je ubogi revež redno nepotešen, pa ne ve, kako krotiti jezo, ker ga nobena ne pogleda. Edino tako si lahko razlagam tole.