Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Ogoljufal in ugrabil oškodovanca

“Policisti so strokovno, zakonito in odločno, z najmilejšim prisilnim sredstvom Žurnal24 main
Ugrabitev. V ozadju goljufija z nepremičnino. Še pred tem pa psihični pritiski in grožnje.
Borut Mihurko, odvetnik še priprtega Rama Adžaja, domnevnega organizatorja ugrabitve, bo podal kazensko ovadbo zoper neznane storilce, pripadnike specialne enote. “Mojega klienta so brutalno podrli na tla in ga domnevno s puškinim kopitom udarili v vrat. Ima več razpočnih ran, po obrazu je bil na dveh mestih tudi šivan. Na kraju aretacije, pred lokalom, je bila tudi mlaka krvi,” Mihurko opisuje petkovo akcijo specialne enote. Odvetnik je zato klical tudi na številko 113 in zahteval posredovanje policije zaradi policijskega nasilja, a kot pravi, se niso želeli odzvati.

 

Žrtve naj spregovorijo

Policija. Žrtve ali priče nasilnih kaznivih dejanj velikokrat molčijo. Nočejo se izpostavljati pred pravosodnimi organi in policijo, največkrat zaradi strahu in lahkovernosti. Storilca prijavijo šele, ko ne vidijo več izhoda, ko so na robu obupa – ko je nemalokrat tudi že prepozno.

Policija poziva priče ali žrtve kaznivih dejanj, naj to prijavijo policiji, ki se bo takoj odzvala in odločno ukrepala v skladu s svojimi pristojnostmi ter pri tem zaščitila integriteto in varnost žrtev ter prič.

Za hišo nikoli ni plačal
Specialna enota je v petek vlomila v stavbo na Ruški cesti, kjer je Ramo Adžaj s še dvema pomočnikoma zadrževal in ustrahoval moškega, od katerega je v začetku leta na z goljufijo in uporabo groženj kupil hišo, a mu kupnine zanjo ni izplačal.

Ugrabitelj že obsojen
Ramo Adžaj naj bi ugrabitev organiziral, da bi od žrtve izsilil odgovor, kdo mu pomaga razveljaviti kupoprodajno pogodbo. Kot pove Franc Oder, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Maribor, je osumljeni ugrabljenemu že prej grozil in ga vsaj dvakrat tudi pretepel. Osumljenec je stari znanec policije, že pravnomočno obsojen zaradi izsiljevanja in ogrožanja varnosti. Znano je tudi, da obvlada borilne veščine. Žrtev je bila pri osumljencu v gradbenem podjetju tudi zaposlena, a je po naših informacijah pri njem morala delati, da jo je imel domnevni ugrabitelj ves čas pod nadzorom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.