Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

Olenik tretji obtoženi

Velić (v belem) priznava, da je po eksploziji poklical Olenika, ki mu je bil Muz Žurnal24 main
Bomba. Muzaferović sodnici "pomagal" narekovati besede priče Hušića.

Tarče.Amir Čehić me je prosil, naj ostanem z njim, če bi se pred lokal slučajno res vrnila Muzaferovićeva družba, s katero se je sprl, ker so mu grozili, da se bodo vrnili,” je Damir Hušić pojasnil ozadje srečanja z Damirjem Muzaferovićem in Dževadom Velićem, tik preden naj bi v Hušićevo družbo vrgla vojaško bombo pred kranjskim nočnim lokalom Million Club konec oktobra lani.

Obtožen tudi tretji
 “Nisem videl, da bi bombo vrgel Muzaferović, ki sem ga ves čas gledal, in tudi Velića sem prepoznal šele, ko sem tekel za njima, ko sta bežala s kraja eksplozije,” je dodal Hušić. Njegovo pričanje je potrdil tudi Muzaferović, ki je sodnici celo kar sam nekajkrat narekoval pričine besede.

Kraja orožja
Vlom. Muzaferović, Velič, Olenik in še štirje (eden celo mladoleten) Pivčani naj bi iz vojaškega skladišča odnesli orožje. Zaradi kraje pa naj bi po naših informacijah na koprskem sodišču vsem začeli soditi že v kratkem.

V naslednjih mesecih bodo o bombnem napadu v Kranju razsojali še na koprskem sodišču, kjer bodo posebej začeli soditi Mateju Oleniku. Policisti so ga nekaj ur po eksploziji, ki je poškodovala osem gostov lokala, aretirali skupaj z Muzaferovićem in Velićem tik pred mejo s Hrvaško ob Kolpi, ko so poskušali pobegniti iz države.

“Tožilstvo je zoper Olenika 23. decembra vložilo obtožbo zaradi velike tatvine, odvzema motornega vozila ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom,” pravijo na koprskem sodišču. Prav Olenik naj bi policistom izdal, da je pred kranjskim lokalom razneslo vojaško bombo, ukradeno iz vojaškega skladišča v Pivki, prav pri njem doma naj bi večino ukradenega orožja tudi našli. Razen 13 vojaških bomb, ki naj bi jih Olenik nekaj dni pred napadom izročil Dževadu Veliću. “To ne drži,” je Velić zanikal Olenikovo posredovanje bomb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.