Slovenija > Črna kronika
1550 ogledov

Opazili dva sumljiva kombija

bel kombi PU Novo mesto
Občani so policisti v sredo zjutraj opozorili na sumljivo dogajanje.

Na območju Griča pri Dobličah sta se gibala dva sumljiva kombija hrvaških registrskih oznak. Črnomaljski policisti so se tako odzvali in eno kombinirano vozilo Mercesed viano ustavili. Ugotovili so, da državljan Hrvaške v kombiju prevaža osem tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 

Kasneje so policisti pri Tanči Gori izsledili še drug kombi, prav tako Mercedes viano hrvaških registrskih oznak. Osebe so se ob prihodu policistov razbežale, vendar so jih uspeli izslediti. Prijeli so voznika iz Hrvaške in 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 

Tujce, 19 državljanov Pakistana in državljana Indije, so odpeljali na policijsko postajo. Po zaključenih policijskih postopkih so štiri mladoletnike odpeljali v Center za tujce, druge pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom. 

37- in 38-letnima državljanoma Hrvaške so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli še 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Irana, petimi državljani Maroka, štirimi državljani Alžirije, dvema državljanoma Pakistana in državljanom Libije še niso zaključeni.

kombi ilegalni prevoz | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Policija: Hvala, ker nam pomagate

Novomeški policisti se ljudem, ki živijo na obmejnih območjih, zahvaljujejo za vsa prejeta obvestila o sumljivih tujcih in vozilih. Z njihovo pomočjo so namreč pri svojem delu lahko še bolj učinkoviti. Obenem ljudi pozivajo, naj jih še naprej obveščajo o pojavu sumljivih kombiniranih vozil z zaprtim tovornim delom ali drugih manjših tovornih vozil ob meji. "Skoraj vedno pred tovornim vozilom s tujci pelje tudi eden ali več osebnih avtomobilov in ti vozniki prav tako sodelujejo pri sprovajanju. Njihova vloga je, da voznika, ki prevaža tujce, opozarjajo na prisotnost policistov ali opazujejo gibanje policijskih patrulj," policisti opisujejo način dela tihotapcev. 

"Domačini, ki živijo ob meji na območju Bele krajine, Posavja in na obronkih Gorjancev, so že dolga leta naš nepogrešljivi in zanesljivi partner pri zagotavljanju varnosti in varovanju državne meje. Prav oni so tisti, ki odlično poznajo lokalno okolje in znajo najbolje presoditi, kdaj gre za pojav sumljivih vozil ali sumljivih oseb. Tovrstnega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje in zagotavljamo, da se bomo še naprej ob vsakem obvestilu odzvali in natančno preverili okoliščine," obljubljajo policisti. 

*Fotografije so simbolične.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • miki1234 08:49 03.avgust 2018.

    policisti prosijo državljane, da budno spremljajo dogajanje in jih obveščajo... zato, da bodo sami lahko še naprej nemoteno kofetkali po lokalnih kafičih.