Slovenija
12213 ogledov

Gorenjci, pozor: Policija svari pred dvema osebama, ki fotografirata hiše

Policija
1/2
Gregor Prebil
Radovljiški policisti se te dni srečujejo s prijavami sumljivega ravnanja dveh oseb, ki se po Gorenjskem prevažata z avtom, ki ima najverjetneje britanske registrske tablice.

Prejšnji teden enkrat in včeraj, 31. julija dvakrat, sta bila približno 50-let stara ženska in moški na območju Radovljice opažena pri fotografiranju stanovanjskih hiš in blokov na Bevkovi in Cankarjevi ulici.

"Prijavitelji so povedali še, da sta uporabljala osebni avtomobil s tujimi registrskimi oznakami (verjetno Velike Britanije). Vozilo ima spredaj belo in zadaj rumeno registrsko tablico, volan na desni strani in je modre ali modro – vijolične barve," sporočajo policisti.

Ženska je močnejše postave, ima temnejšo polt, temne lase, ki so bili speti v čop, ob prijavi pa je bila oblečena v pisano majico brez rokavov. Ob drugi prijavi je bila oblečena v rdeče hlače.


Moški ima prav tako temnejšo polt in sive lase. Ob prijavi je bil oblečen v sive hlače in temno srajco.

Ženska s takim opisom se je že pojavila pri poskusu tatvine stvari iz stanovanja ta ponedeljek na Ulici Staneta Žagarja v Radovljici.

Policija | Avtor: Gregor Prebil Fotografija je simbolna. Gregor Prebil

Kdor ima informacije o osebah, ju je srečal, ali kaj ve o vozilu, ki ga iščemo, naj podatke, prosimo, sporoči radovljiškim policistom na številko (04) 537 78 00 ali policiji na interventno številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200.

"Zavarujte svoje premoženje pred tatovi in vlomilci. Zaklepajte nepremičnine in poskrbite za vredne stvari, ki naj ne bodo na vidnem mestu. Prav tako ne puščajte ključev na 'skritih mestih', ker so to točke, kamor tudi storilci najprej pogledajo," svari policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • borut08 21:55 01.avgust 2018.

    Kaj je prepovedano fotografirat?Jaz bi pa opozoril na delovanje nase policije,ko sem namrec zelel podati kazensko ovadbo na PU.Celje jo sploh niso zeleli sprejeti temvec so me na hitro odlovili in sele po pritozbi na MNZ.so me korektno obravnavali.Tako pa ...prikaži več torej deluje poskumunisticna mafijska Slo.oz.policija,zascititi kriminalce in kratiti in uniciti drugace mislece za ohranjenje obstojecega stanja.

  • Avatar Leon
    Leon 21:22 01.avgust 2018.

    Brez panike ! Gre za predvolilne aktivnosti stranke ,ki je bila razočarana nad prvimi volitvami

  • McClain 18:07 01.avgust 2018.

    Zadnjič je en kreten v Slovenskih novicah zmerjal ljudi, ker so ukrepali ob fotografiranju otroka v nekem akupovalnemcentru v Mariboru, zapovrh ga je fotografirala še oseba, za katero se je na daleč videlo, da je "od daleč". Pravilo so ukrepali. ...prikaži več. Bolje 100x ukrepat zastonj kot da enega samega otroka ukradejo, kar se dogaja zelo pogosto. Taemu kretenu je očitno vseeno za otroke, ker jih po mojem sam nima, ker od nastopanja v buzeratskih bandih in tišanja v rit, jih po moje nikoli ne moreš imet.