Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Opeharila dve šoli za skoraj 200 tisoč evrov

denar evro Shutterstock
36-letnica, ki je ovadena, da si je prilastila 99 tisoč evrov, naj bi si jih pred tem prilastila še 70 tisoč.

Kot smo poročali, so ljubljanski policisti zaradi sumov storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja kazensko ovadili 36-letnico iz Grosupljega.

Šestintridesetletnica, ki je delala na Osnovni šoli Danile Kumar, si je od novembra 2009 do oktobra 2010 na svoj transakcijski račun nakazovala različne zneske od 500 do tri tisoč evrov. Skupaj naj bi si tako protipravno prilastila za okoli 99 tisoč evrov premoženjske koristi.

Opeharila šolo za 70 tisoč evrov

To pa naj ne bi bil njen prvi podvig. V oddaji 24ur Popoldne so poročali, da naj bi omenjena 36-letnica nečedne posle opravljala še na eni šoli, in sicer v Šolskem centru Rudolfa Maistra Kamnik, kjer naj bi si v samo desetih mesecih na svoj račun nakazala še dodatnih 70 tisoč evrov. To naj bi opazil tudi ravnatelj, ki je zaradi izginotja denarja naročil izredno revizijo, ki je poneverbo tudi potrdila.

"Gospa je bila pri nas zaposlena od 10. januarja letos. Prejšnji teden smo pridobili dovolj podatkov, ki so nakazovali na to, da nam računovodkinja, ki sicer nadomešča našo, ki je na porodniškem dopustu, počasi in vztrajno zmanjšuje sredstva na šolskem računu. Ko je revizorka zaključila svoje delo, sem sam osebno odnesel preliminarno poročilo revizije na Policijsko postajo Kamnik, kjer smo vložili prijavo oziroma kazensko ovadili to osebo," je za 24ur Popoldne povedal ravnatelj šole Šemso Mujanović.

Komentarjev 1
  • Kunaver 19:54 23.november 2011.

    Bojda je to neka Špela: http://slo-kronika.si/novice/racunovodkinja-goljufala-tudi-v-kamniku/