Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Opral naj bi 122 tisoč evrov

null Žurnal24 main
Novomeški kriminalisti so zoper trojico osumljencev podali kazenske ovadbe zaradi šestih primerov kaznivih dejanj, in sicer s področja utaje davkov, ponarejanja poslovnih listin in pranja denarja.

Novomeški kriminalisti so ugotovili, da je 32-letni osumljenec kot odgovorna oseba gospodarske družbe z območja Ljubljane gospodarski družbi iz Novega mesta izdal več lažnih računov za gradbena dela, ki niso bila opravljena v višini 704.258 evrov. Obračunani vstopni davek na dodano vrednost je znašal 122.092 evrov. 35- in 47-letni osumljenec z območja Novega mesta sta kot odgovorni osebi družbe lažne račune plačala in jih upoštevala pri obračunu davka na dodano vrednost. Na ta način si je pravna oseba neupravičeno odbila za 122.092 evrov vstopnega davka na dodano vrednost.

32-letnega osumljenca so osumili tudi pranja denarja, saj je neupravičeno dvignil prejeta nakazila družbe iz Novega mesta in opral za 122.092 evrov.

Kriminalisti so v okviru predkazenskega postopka opravili finančno preiskavo in na podlagi ugotovitev s kazensko ovadbo podali tudi pobudo za začasno zavarovanje protipravne premoženjske koristi v višini 122.092 evrov.

Pri preiskavi so novomeški kriminalisti sodelovali z davčnima uradoma v Novem mestu in Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.