Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Osemletnika našli razrezanega

Letak, s katerim so iskali brutalno umorjenega osemletnika. Reuters
Iskanje osemletnega dečka v newyorški četrti se je končalo nepopisno tragično. Neznanec, ki ga je deček vprašal za pot, ga je razrezal in spravil v hladilnik.

Osemletni Leiby Kletzky je bil pogrešan od ponedeljka. Izginil je na poti k ortodoksni judovski cerkvi, kjer bi se moral srečati z mamo.

Že v ponedeljek se je začela množična iskalna akcija. Ena od nadzornih kamer je dečka ujela, ko je v spremstvu nekega moškega hodil po cesti.

Moški je na posnetku zavil v zobozdravniško ordinacijo in se kmalu vrnil, zato se je policija obrnila na zobozdravnika. Prek njega so prišli do moškega. Iz posnetka je bilo sicer še razvidno, da sta se moški in deček usedla v njegov avto.

Kri na vratih zamrzovalnika

Policisti so zato obiskali 35-letnega Levija Arona in ga vprašali, ali ve, kje je deček. Po poročanju agencije AFP je Aron z glavo nakazal, da je v kuhinji.

Kriminalisti so našli kri na vratih zamrzovalnika, v njem pa krvave nože, desko za rezanje mesa in dečkovo nogo. Preostanek otrokovega trupla so našli v rdečem kovčku v smeteh druge brooklynske soseske.

Aron sicer nima zgodovine duševnih bolezni, prav tako pa nima policijske kartoteke. Večino življenja je preživel v New Yorku, živel pa je na podstrešju hiše svojih staršev.

Policija ni našla dokazov, da bi bil Kletzky zlorabljen.

Komentarjev 3