Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Osumljen za smrt matere na prostosti

Štiridesetletnega osumljenca kaznivega dejanja, v katerem je v nedeljo dopoldne v stanovanjskem delu znanega gostišča Veronika na Slivniškem Pohorju umrla njegova mati, je tožilstvo izpustili na prostost.

Kot so v ponedeljek sporočili s policije, je v nedeljo dopoldne prišlo do družinskega prepira med 40-letnikom in njegovo 65-letna materjo. Med prepirom naj bi jo sin silovito udaril v glavo, zaradi česar je padla po lesenem stopnišču in zaradi hudih poškodb kljub nudeni prvi pomoči na kraju umrla.

Na mariborskem tožilstvu so danes pojasnili, da v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila, povezana s sumom storitve kaznivega dejanja posebno hude telesne poškodbe, sicer pa da kazenske ovadbe doslej še niso prejeli.

"Dežurni državni tožilec je po zbranih informacijah zaključil, da ni podan nobeden izmed razlogov, ki bi utemeljevali predlaganje pripora, zaradi česar je bilo policijsko pridržanje odpravljeno," je povedal Šketa in dodal, da bodo kaznivo dejanje obravnavali po prejetju kazenske ovadbe v rednem postopku.

Osumljenemu lastniku gostinskega lokala zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki je za posledico imela smrt, grozi od treh do petnajstih let zapora. Ker naj bi po neuradnih informacijah šlo pri dogodku tudi za splet nesrečnih okoliščin, bi lahko storilcu sodili tudi za dejanje, storjeno iz malomarnosti, za kar mu grozi do treh let zapora.

Komentarjev 1
  • jaki 21:39 18.marec 2015.

    B.B., osumljen ali osumljeni? Je malce pretežko za vas?