Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Prijeli pet osumljencev, ki so podtaknili eksploziv

Eksplozija Zagreb Borna Filić/PIXSELL
Zagrebška policija je včeraj prijela šest oseb, ki jih sumijo podtikanja in sprožitve eksplozivne naprave na osrednjem zagrebškem Trgu bana Josipa Jelačića. Prestregli so jih, ko so se odpravljali na poroko.

Kot ob sklicevanju na neuradne vire pišejo hrvaški časniki, so policisti s pomočjo številnih nadzornih kamer, ki so postavljene ob osrednjem mestnem trgu, najprej razkrili moškega, ki naj bi podtaknil eksplozivno napravo pri spomeniku banu Josipu Jelačiću.

Osumljenca so potem prijeli, zatem pa še štiri osebe, ki naj bi bile z njim povezane, je poročal Jutarnji list. Dodaja, da so peterica, ki so jih prijeli v Zagrebu z območja Šibenika. Eden naj bi bil član podmladka HDZ, drugi brat gasilca, ki je življenje izgubil med gašenjem na Kornatih, tretji je študent zadnjega letnika, ... Med njimi pa naj bi bil tudi sin znanega gradbinca iz Šibenika.

Po neuradnih informacijah so peterico prijeli na poti na poroko in jih prepeljali v Zagreb na zaslišanje, piše dnevnik.hr

Policija o podrobnostih molči

Policija danes ni želela govoriti o podrobnostih dogodka, ki je vznemiril prebivalce središča mesta. Potrdili so, da poteka kriminalistična preiskava, ki vključuje tudi preiskavo stanovanj prijetih oseb. Do večera pa bodo vedeli, ali bodo prijete tudi kazensko ovadili zaradi povzročanja splošne nevarnosti.

Zaenkrat ni znano za kakšno zvrst eksplozivne naprave gre, policisti so že v sredo zanikali, da bi šlo za pirotehnično sredstvo. Povedali so, da je šlo za priročno napravo šibke moči. Motiv še preiskujejo. V eksploziji ni bil nihče ranjen, tudi gmotna škoda je zanemarljiva.

Šlo za napravo šibke moči

Sredine eksplozije niso označili kot teroristični napad, niti je zaenkrat niso povezali z dvema eksplozijama, ki sta sta odjeknili v zahodnem delu mesta, na železniški progi in postajališču mestnega prometa 9. in 11. januarja. Zaradi podtikanja teh eksplozivnih naprav je policija osumila in priprla 53-letnega Vojislava Blaževića, ki je bil v drugi eksploziji lažje ranjen.

Komentarjev 1
  • girl36 15:52 26.januar 2013.

    A imate vi mogoče lektorje na dopustu?