Slovenija > Črna kronika
492 ogledov

Za osumljenca uboja odredili pripor

Umor na Trubarjevi Žurnal24 main
Osumljenca za uboj Gašperja Tiča, ki je od nedelje zjutraj v pridržanju, so pripeljali pred preiskovalnega sodnika.

Dvajsetletnega osumljenca uboja igralca Gašperja Tiča so danes prepeljali pred preiskovalnega sodnika. Sodnika je zanj odredil pripor, je potrdila Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave. 

Osumljenca doslej še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

Rezultati obdukcije še niso znani, so pa kriminalisti zaključili preiskavo na kraju dogodka, Trubarjevi ulici v Ljubljani. Policija je potrdila, da je Gašper Tič umrl zaradi izkrvavitve.

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Policijo je poklical osumljenec.

S policije so včeraj sporočili, da sta bila osumljenec in žrtev znanca, ki sta se večer pred tem družila v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v centru Ljubljane, kjer je med njima prišlo do spora oziroma prepira.

Med prepirom je osumljenec z nožem večkrat zabodel 44-letnika, ki je na kraju zaradi poškodb umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost. Kot so pojasnili na policiji, se pridržanju ni upiral.

Gašper Tič naj bi imel 15 vbodnih ran. Poškodbe kažejo na to, da se je branil. Usodna naj bi bila vboda pod rebri. Informacije glede tega, da bi imel Gašper Tič ob hitrejši pomoči več možnosti za preživetje, so na policiji komentirali kot ugibanja, ki jih ni mogoče potrditi.

Gašper Tič je bil od leta 1997 član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL). V foajeju gledališča, ki je med Čopovo in Nazorjevo ulico, je med 15. in 18. uro do petka za javnost odprta žalna knjiga.

Gašper Tič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.