Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Otroci na Dolenjskem in v Posavju niso bili ogroženi

Prvošolčki Živa Zakšek
Zaradi prijav, da naj bi v bližini šol neznanci vabili otroke v avtomobile, okrepili navzočnost policistov.

Policija ni ugotovila, da bi bili otroci kakorkoli ogroženi oziroma da bi jih neznanci pod pretvezo vabili v avtomobile, poudarjajo na Policijski upravi Novo mesto. Konec oktobra in novembra so namreč prijeli dve prijavi, da naj bi na Dolenjskem in v Posavju neznanci v bližini šol vabili otroke.

Policisti so izvedli vse potrebne ukrepe za izsleditev morebitnih osumljencev. "Opravili so številne razgovore z ljudmi, ki bi lahko karkoli vedeli o dogodkih, preverili opise vozil in okrepili navzočnost policistov v bližini šol,“ so zapisali.

Policisti so delovali tudi preventivno – obiskali so osnovne šole ter se s predstavniki vodstev in otroki pogovorili o varnosti na poti v šolo in domov, obisku popoldanskih dejavnosti in primernem odzivu, kadar jih ogovorijo neznanci.
 

Komentarjev 1
  • Presvetli 13:37 12.november 2013.

    Ja saj ni čudno,da niste nobenga izsledili,saj ste vnaprej povedali kaj boste postorili glede tega.Pa mene res zanima ali ste maloumni al pa nepismeni!?Kdo pa bo šel še enkrat na kraj zločina??V Mariboru je bila tudi prijava glede takšnih ...prikaži več stvari,pa so seveda objavili.Da bi pa nekateri pogledali,da se to dogaja vsako leto z začetkom šolskega leta pa ne.Ne vem ali IQ pri določenih ljudeh res izredno peša v Sloveniji!!Poudarek,vsako leto ista pesem,pa se nihče ne zrajta na začetku šolskega leta,da bi na to obračal pozornost.Kaj češ,dodli united!!