Slovenija > Črna kronika
70428 ogledov

To so policisti našli v hiši, pred katero je v pregretem avtu umrl otrok

Aleš Slapnik Žurnal24 Aleš Slapnik, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Celje, za njim Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi
Smrt fantka v razbeljenem avtomobilu, ki bi avgusta dopolnil dve leti, še vedno razburja javnost. Tem bolj ob razkrivanju okoliščin, v katerih je komaj začel živeti, in moral tako hitro umreti.

Zakaj sta ga mama in njen partner, po naših podatkih Tea K. in Tilen N., stara naj bi bila 35 in 38 let, pustila v razgretem avtomobilu najmanj dve uri, seveda ni mogoče razumno razložiti. Kot smo izvedeli, naj bi tistega dne proslavljali njen nedavni kozmetični poseg.

Našli droge in tehtnico

V hišo v Sv Lovrencu v občini Prebold se je družina preselila šele pred kratkim in domačini jih niso dobro poznali. "Držali so se bolj zase," so nam povedali eni. In drugi: "Mi se niti ne bi hoteli družiti z njimi. Tam so bile droge."

Kot smo že poročali, so policisti opravili hišne preiskave, ne samo v hiši ampak tudi na drugih naslovih, in res našli prepovedane substance. Količine za zdaj niso znane, ker pa so, spet po naših neuradnih, a preverjenih informacijah, zasegli tudi tehtnico, so bile očitno namenjene za preprodajo.

Tea K. je imela štiri otroke. Zdaj ima samo še tri. Zdaleč, da naj bi bil njihov oče isti, po naših podatkih tudi niso vsi živeli pri njej. Ker se je pogosto selila, je centri za socialno delo tudi niso uspeli obravnavati.

V sodnem pridržanju

Na Centru za socialno delo Savinjsko-Šaleška so sicer za Televizijo Slovenija povedali, da so družino poznali, ker je mati pri njih urejala varstvo in skrb za otroke ter pravice do socialne pomoči in otroškega dodatka. "Center je tudi začel postopek nudenja pomoči družini, vendar se mama žal ni odzvala. Center družini ob tem tragičnem dogodku nudi pomoč, ki jo družina seveda tudi potrebuje. Opravljajo se razbremenilni pogovori s sorojenci, nudena jim bo pa tudi psihološka pomoč, če jo bodo potrebovali," je dejal direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška Marko Verdev. Sorojenci, ki naj bi še živeli pri materi, naj bi bili nameščeni pri sorodnikih.

Mama in njen partner, ki sta, kot smo tudi že pisali, stara znanca policije, osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, bosta tako ovadena še zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Odrejeno 48-urno policijsko pridržanje se je danes izteklo in oba naj bi bila privedena pred preiskovalno sodnico. Toda to se ni zgodilo, zaslišana naj bi bila jutri ali najkasneje v soboto dopoldne, odrejeno pa jima je bilo 48-urno sodno pridržanje.