Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Otroka zbila, nato še okregala

Prehod za pešce Shutterstock
Neznana ženska na prehodu za pešce zbila otroka na kolesu. Ustavila, ga okregala in se odpeljala.

Nesreča se je zgodila v soboto, malo pred 14. uro na Gosposki ulici v Celju. Voznica osebnega vozila ni upoštevala prednosti na prehodu za pešce – ni se ustavila, ko je hotel otrok na otroškem kolesu z njene desne strani prečkati cesto.

"Otrok je s sprednjim kolesom trčil v sprednji desni bočni del vozila voznice in padel. Voznica je za prehodom za pešce ustavila, stopila do otroka in ga okarala. Takoj za tem pa je odpeljala v smeri Savinjske ulice," so zapisali na PU Celje.

Ste videli jezno voznico?

Policija vse, ki karkoli vedo o nesreči, prosi, naj jih obvestijo na številki 113 ali 080 12 00. Glede na opis je voznica stara od 45 do 50 let, visoka med 160 in 165 centimetrov, s podolgovatim obrazom, črnimi lasmi do vratu ter oblečena v hlače vojaškega videza. V vozilu – gre za daewoo tipa nubira ali leganza, črne oziroma temnejše barve so bili kot sopotniki tudi otroci, verjetno trije. Vozila je po enosmerni cesti Gosposke ulice iz smeri Trga celjskih knezov proti Savinjski ulici.

 

Komentarjev 6
  • Skippy 04:13 04.avgust 2011.

    Pešci imajo na prehodu za pešce prednost samo takrat, ko se prepričajo, če jim voznik lahko varno ustavi. V Avstriji pa postopoma uvajajo novo prometno ureditev, kjer pešcem jemljejo prednost celo na prečenju pločnikov, saj se pešec lažje ustavi kot vozilo.

  • šprincamarogla 14:21 03.avgust 2011.

    Ne bodo je "našli" . Kinderštube pač. Nedotakljivi.

  • gec 18:02 01.avgust 2011.

    kakšna pametovanja