Slovenija > Črna kronika
103 ogledov

Ovadba za goljufivega Gorenjca

ukraden denar Profimedias
Gorenjski kriminaisti so kazensko ovadili Gorenjca, ki je med letoma 2007 in 2008 več oškodovancev ogoljufal v investicijskih poslih in si z goljufijami pridobil okoli 130.000 evrov protipravne koristi.

Sporni  posli  osumljenca  segajo  v  leto 2007, ko je z več investitorji v svojem imenu in na svoj  račun s kreditom pri banki kupil delnice večje gospodarske družbe. Posel je zavaroval z zastavo  kupljenih delnic in denarnim  depozitom investitorjev, s čimer se je banka delno poplačala, ko
je  špekuliran posel  leta 2008 propadel.

Investitorji so po drugi strani v poslu izgubili ves svoj vložek, neodplačan pa je ostal še del kredita, za poplačilo katerega  pa osumljenec je z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem okoliščin posla ogoljufal več drugih vlagateljev.

Trem je ponujal vlaganja v garantirane finančne produkte z visokimi donosi, njihov vložek pa je v nasprotju z dogovorom porabil za odplačevanje kredita iz  prvega posla. Še enega oškodovanca pa je osumljenec prepričal, da mu je posodil več tisoč evrov za odplačilo kredita, za kar je denar tudi dejansko porabil,  njemu  pa  ga ni nikoli v celoti vrnil. Vsi štirje oškodovanci so svoj  vložek  izgubili  praktično  v  celoti, s čimer so bili oškodovani za okoli 130.000 evrov.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 21:34 26.marec 2015.

    Kdo, še ime povejete? Asista naveza in Jesneiški hokej, Pergarc, vodja priprave letalnice v Planici, Matjaž Skube kdo?